Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

24. 05. 2015. 13:53 >> 13:53
1

DEMOKRATSKA CG

Resursi osnova za razvoj

Prirodni i društveni resursi značajna su osnova za uspješan privredni, turistički i ekonomski razvoj države, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

 

Član Kooordinacionog odbra Demokratske Crne Gore, Vladimir Arsić, rekao je da su njihova eksploatacija i načini korišćenja koje, kako tvrdi, zloupotrebom aktuelna vlast kroz novokomponovane investitore koristi posljednjih desetak godina, ružno ogledalo stvarnosti.

„Svakodnevno se srijećemo sa brojnim zatvaranjem firmi koje su nosioci privrednog razvoja na sjeveru i na jugu. Zaposleni su sve više žrtve novih poslodavaca. Shvatamo da vlast vrlo svjesno uništava zdrave potencijale u društvu kako bi ih prepustila izabranim pojedincima za rad sticanja ličnog bogastva“, naveo je Arsić u saopštenju.

 Prema njegovim riječima, crnogorsko primorje postalo je poseban „obrazac“ za takvu zloupotrebu.

„Obala Boke Kotorske godinama unazad prepuštena je stihiji sumnjivih investitora. Prostor Tivatskog zaliva sa najljepšom obalom gubi svoju prirodnost. Umjesto da čuvamo plaže i šetališta i uživamo u blagodetima prirode, mi ostajemo bez njih“, tvrdi Arsić.

Obala mora će, kako je dodao, ako se to ne zaustavi, polako ali sigurno postati vlasništvo izabranih pojedinaca.

„Njena devastacija narušila je mogućnost izradnje šetališta Lungo Mare na tivatskoj obali, dugog devet kilometara, a planiran je kao državni projekat“, kazao je Arsić.

On je naveo da se detaljni urbanistički planovi donose zarad interesnih zahtjeva pojedinaca, uz kršenje prava na privatnu imovinu građana.

„Sve se češće srijećemo sa korupcionaškim aferama u procesima prodaje državne imovine i zloupotrebama službenih položaja državne administracije“, saopštio je Arsić.

On je rekao da su svi ovih dana svjedoci da se polako ali sigurno, Kotoru, gradu baštine, otima Luka - srce grada, najznačajniji privredni i turistički subjekt.

„Institut biologije mora u tom gradu vapi za prijemom stručnjaka koji će pružiti pomoć u spasenju biljnog i životinjskog svijeta u našem zalivu“, kazao je Arsić.

Demokrate, kako je rekao, s pažnjom prate sva dešavanja i preduzimaju prave korake u očuvanju prirode i zaštite životne sredine.

„Neumorno i neiscrpno ćemo se zalagati za očuvanje priobalja, ukazivati na propuste u oblasti turističke privrede i utabati put novim razvojnim šansama u pomorstvu“, zaključio je Arsić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније