Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 06. 2015. 16:29 >> 16:21

GVOZDENOVIĆ - BULC

Crna Gora sve dostupnija turistima

U prethodnom periodu značajan progres ostvaren je u dostupnosti Crne Gore, izgradnji i unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture, konstatovali su crnogorski ministar održivog razvoja I turizma Branimir Gvozdenović I evropska komesarka za transport Violeta Bulc. Oni su danas razgovarali na marginama Samita 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope, koji se održava u Portorožu.

Gvozdenović i Bulc  su konstatovali da je veoma važno dalje, kvalitetnije, povezivanje Crne Gore sa ključnim emitivnim turističkim tržištima, na čemu će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Po riječima komesarke Bulc, Evropska komisija je spremna da podrži izradu tehničke i druge dokumentacije po pitanju saobraćajne infrastrukture, o čemu su preliminarni razgovori već obavljeni sa resornim ministarstvom. Nastavak razgovora sa Evropskom komisijom na temu povezanosti i unaprjeđenja saobraćajne infrastrukture očekuje se narednog mjeseca u Rigi.

Što se tiče zaštite životne sredine i održivog razvoja, Bulc je prenijela spremnost Evropske komisije za podršku konceptu Smart City, u cilju poboljšanja kvaliteta života i ponude kako za građane Crne Gore, tako i za turiste.

Samit 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope završava se danas, a ministar Gvozdenović će učestvovati na ministarskom panelu na temu ''Kako biznis kreativnost pretvoriti u uspješnu realnost''.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније