Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 06. 2015. 15:16 >> 15:13

INICIJATIVA OPOZICIJE

Sjutra sjednica povodom situacije u Boksitima

Kolegijum povodom inicijative 27 poslanika o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrala aktuelna situacija u nikšićkom preduzeću Rudnici boksita biće održan sjutra.

Predsjednik Ranko Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zakazao sjednicu za sjutra u deset sati i 30 minuta.

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Janko Vučinić, predao je ranije inicijativu za hitno sazivanje sjednice Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda koja se odnosi na razmatranje aktuelne situacije u Rudnicima boksita u cilju pronalaženja dugoročnog održivog rješenja i opstanka preduzeća.

Vučinić je, zajedno sa ostalim poslanicima DF-a i uz podršku klubova nezavisnih i poslanika Pozitivne Crne Gore, predao inicijativu zbog veoma teške situacije radnika koja je nastala usljed toga što je Odbor povjerilaca odbio jedinu ponudu za kupovinu preduzeća, koja je predstavljala jedino rješenje i bila prihvatljiva za sve radnike.

“Neblagovremeno reagovanje nadležnih državnih institucija prouzrokovalo je radikalni protest radnika Rudnika boksita koji su u prethodnom periodu više puta obavještavali javnost da se nalaze u bezizlaznoj socio-ekonomskoj situciji i da je ugrožena egzistencija njih i članova njihovih porodica”, navodi se u saopštenju DF-a.

“Smatramo da zbog ovakvog stanja može doći do eskalacije sukoba između radnika, policije i mještana, da je potrebno što prije reagovati i na samoj sjednici Skupštine naći rješenje u vidu zaključaka koji bi bili obavezujući za nadležne državne institucije da pod hitno riješe ovaj problem i time spriječe moguće teže posljedice za radnike, policiju i ostale građane koji su se ne svojom krivicom našli u velikom problem”, rekli su iz DF-a.

Potpredsjednik Skupštine, Branko Radulović tražio je od predsjednika Ranka Krivokapića da se hitno održi sjednica Kolegijuma na kojoj bi se donijela odluka za hitno održavanje sjednice Skupštine u vezi sa problemom u Rudnicima boksita.

Blokada saobraćajnice Nikšić-Župa traje od četvrtka od 15 sati, kada je policija zaustavila oko 200 radnika Rudnika boksita, koji su nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu Neksana, sa rudokopa Zagrad krenuli sa mehanizacijom prema Nikšiću.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније