Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 07. 2015. 08:07 >> 07:58
8

RADULOVIĆ OCIJENIO

Četiri gosta troše kao jedan nekad

U Crnoj Gori je, prema podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori, juče odmaralo 142.514 turista, što je za 19 odsto više nego prošle godine. Procjene na početku sezone premašile su očekivanja, a kako najavljuje predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, za avgust se očekuje još više gostiju zbog novonastale situacije u Grčkoj.

Procjene na početku sezone premašile su očekivanja, a kako najavljuje predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović za avgust se očekuje još više gostiju zbog novonastale situacije u Grčkoj.

„Podizanjem PDV-a sa 13 na 23 odsto Grčka postaje skupa destinacija i to će region da osjeti i da se u značajno većem broju okrene prema Crnoj Gori i Hrvatskoj. Apelovao bih na sve da budemo skromni i umjereni i da ove godine radimo za sve iduće“, rekao je Radulović za Pobjedu i dodao da se očekuje znatno više gostiju nego lani. 

Međutim, on je procijenio da će finansijski rezultat biti neznatno bolji nego prošle godine.

„Ovogodišnja struktura gostiju je takva da manje troše nego prošlih godina. Sada tri ili četiri gosta troše kao jedan prije par godina“, kazao je Radulović.

On smatra da se moramo priviknuti na to da mnogo više radimo nego što smo radili za iste pare.

Kako pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije u hotelima je juče bilo 29 hiljada turista, u kampovima 1,8 hiljada, u odmaralištima 1,6 hiljada, dok je u privatnom smještaju registrovano 111.024 gostiju.

Podaci govore da je većina gostiju stranih i da je svega 5,8 hiljada domaćih. Najviše gostiju, 53,5 hiljada odmara u Budvi, 31 hiljada u Herceg Niovom, 25,9 hiljada u Ulcinju, 16 hiljada u Baru, pet hiljada u Tivtu, a 7,7 hiljada u Kotoru. Na sjeveru je trenutno najviše turista na Zabljaku 876, a u Kolašinu 289.

Statistički podaci govore da u Podgorici trenutno ima 525, a na Cetinju 265 gostiju. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније