RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/rss.html Uhapšeni u Holandiji po crnogorskoj potjernici http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221257/uhapseni-u-holandiji-po-crnogorskoj-potjernici.html Dejan Dedeić (27) iz Cetinja i Kemal Alković (52) iz Podgorice, koje potražuje podgorički Interpol, uhapšeni su u Holandiji, saopšteno je iz Uprave policije. ]]>

Iz Uprave policije su kazali da se Dedeić potraživao radi izdržavanja kazne zatvora od četiri godine i 10 mjeseci koja mu je izrečena zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Kako se navodi, on je u Holandiji uhapšen zbog falsifikovanja, gdje je i osuđen na kaznu zatvora od dva mjeseca.

Alković se, kako su rekli iz policije, potražuje po međunarodnoj potjernici podgoričkog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od godinu dana i dva mjeseca zbog teške krađe u pokušaju.

„On je uhapšen u Amsterdamu tokom akcije presjecanja lanca trgovine narkoticima“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz policije, na graničnom prelazu Kula, službenici rožajske policije uhapsili su E.N. (50) iz Skoplja.

Iz policije su rekli da se E.N. potražuje po međunarodnoj potjernici Interpola Prag radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog pranja novca, falsifikovanja i mijenjanja podataka iz javnih isprava.

Navodi se da su službencii kotorske policije uhapsili Maria Beganovića (24) iz Srbije.

On se, kako su kazali iz policije, potražuje po potjernici beogradskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od tri godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i radi obezbjeđenja njegovog prisustva u vođenju krivičnog postupka zbog neovlašćenog posjedovanja opojnih droga.

]]>
Fri, 16 Nov 2018 17:32:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221257/uhapseni-u-holandiji-po-crnogorskoj-potjernici.html
Rožajac izručen Crnoj Gori http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221255/rozajac-izrucen-crnoj-gori.html Službenici podgoričkog Interpola realizovali su tri ekstradicije, saopšteno je iz Uprave policije. ]]>

Iz Uprave policije su kazali da su službenici podgoričkog Interpola zajedno sa kolegama iz Posebne jedinice (PJP) realizovali ekstradiciju iz Francuske u Crnu Goru, Bakira Matovića (39) iz Rožaja.

Kako je saopšteno, Matović se potražuje po međunarodnoj potjernici Crne Gore radi izdržavanja kazne zatvora od pet godina zbog ubistva u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako su rekli iz policije, on je u novembru 2012. godine u Rožajama to djelo počinio na štetu R.E. u koga je ispalio pet metaka, od kojih su ga tri pogodila i nanijela mu teške tjelesne povrede.

Kako se navodi, realizovana je ekstradicija iz Crne Gore u Mađarsku Bojana Majstorovića (36) iz Srbije.

Majstorović se, kako je saopšteno, potražuje po potjernici mađarskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od godinu zbog krijumčarenja ljudi.

„Iz Crne Gore u Srbiju službenici Interpola Podgorica i PJP su ekstradirali Petra Putnika (46) iz Srbije, koji se potražuje po potjernici beogradskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci zbog poreske utaje“, zaključuje se u saopštenju.

]]>
Fri, 16 Nov 2018 16:44:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221255/rozajac-izrucen-crnoj-gori.html
U saobraćaju 30% manje poginulih http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221223/u-saobracaju-30-manje-poginulih.html Stanje bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori je zadovoljavajuće, a ove godine broj poginulih na drumovima smanjen je za 30 odsto u odnosu na prethodnu, kazali su iz Uprave policije. ]]>


Viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost u drumskom saobraćaju Ilija Janjušević predstavio je podatke o aktuelnom stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori u prvih deset mjeseci ove godine i rezultate na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.

On je na konferenciji za novinare, povodom početka kampanje o bezbjednosti saobraćaja, rekao da je 1998. godine u Crnoj Gori bilo 174 poginulih, a da je danas je stanje mnogo bolje.

"Može se reći da je stanje bezbjednosti saobraćaja na zadovoljavajućem nivou. Mi smo prošle godine imali smanjenje smrtno stradalih za 64 procenta u odnosu na 1998. godinu. Dakle, prošle godine, na putevima u Crnoj Gori stradale su 63 osobe, što je 111 osoba manje nege prije 20 godina", kazao je Janjušević.

On je dodao da je jedan spašen život veliki uspjeh za svaku državu.

Kako je rekao, ove godine je smanjen broj stradalih u prvih deset mjeseci u odnosu na isti period prošle godine za 30,5 odsto. 

"Ove godine je ukupno poginula 41 osoba a prošle godine 59. Smanjenje je i kada su u pitanju teško povrijeđenih za 9,6 procenata. Ovim rezultatimam možemo biti zadovoljni i mi ćemo nastojati da to stanje dovedemo na veći nivo", naveo je Janjušević i najavio tri preventivne kampanje u narednih mjesec.

On je upozorio da jedan djelić nepažnje može dovesti do najtežih posljedica.

Kako je naveo, Upravi policije nije cilj kažnjavanje učesnika u saobraćaju već da im razviju osjećaj odgovornosti radi bezbjednosti.

Portparol Uprave policije Tamara Pavićević kazala je da je za Upravu policije bezbjednost građana na prvom mjestu i da je saobraćajna policija započela najveću kampanju iz bezbjednosti saobraćaja.

"Pojačanim prisustvom na terenu, saobraćajna policija će narednih mjesec ukazaivati građanima na preventivu, odnosno koliko je važno da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali sopstveni i život drugih učesnika u saobraćaju i smanjili eventualne posledice koje mogu nastati", precizirala je Pavićević.


]]>
Fri, 16 Nov 2018 12:35:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221223/u-saobracaju-30-manje-poginulih.html
Napadnut Šeki Radončić u Podgorici? http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221160/napadnut-seki-radoncic-u-podgorici.html Novinar i publicista Šeki Radončić navodno je napadnut večeras u tržnom centru Delta city u Podgorici. ]]>

Mediji prenose da Radončić trenutno daje izjavu u policiji.

]]>
Thu, 15 Nov 2018 19:42:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221160/napadnut-seki-radoncic-u-podgorici.html
Gruevski ušao pa napustio Crnu Goru http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221165/gruevski-usao-pa-napustio-crnu-goru.html Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski napustio je Crnu Goru istog dana kada je ušao u našu državu, a crnogorska policija u potpunosti je ispoštovala zakonske procedure, navodi se u saopštenju Uprave policije. ]]>


"Povodom navoda koji su objavljeni u medijima, kao i interesovanja medija za ovo pitanje, a koji se odnose na to da je bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski ušao u Crnu Goru 11. novembra 2018. godine, radi istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas sljedeće:

Nikola Gruevski je ušao u Crnu Goru navedenog dana i istog dana je izašao iz Crne Gore. Crnogorska policija je u ovom slučaju u potpunosti ispoštovala zakonske procedure," saopšteno je iz Uprave policije.

Prethodno se oglasila i Albanska policija

Povodom interesovanja medija o navodima da je Nikola Gruevski boravio na teritoriji Albanije oglasila se i policija te zemlje navodeći da je Gruevski prešao granicu Albanije i uputio se ka Crnoj Gori.

''On je prešao granicu ka Crnoj Gori u vozilu koje pripada ambasadi Mađarske u Tirani''- naveli su iz albanske policije.

Napominju da su potjernicu za njim dobili dva dana nakon što je on prešao granicu te zemlje. Gruevski je iz Albanije izašao 11. novembra u 19 sati i 11 minuta preko graničnog prelaza Božaj, gdje je policiji pokazao makedonsku ličnu kartu, navela je policija na Facebook-u. U tom trenutku, za njim nije bila raspisana potjernica, pa albanski policajci nisu imali nikakav razlog da ga zadrže.

 

]]>
Thu, 15 Nov 2018 20:53:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221165/gruevski-usao-pa-napustio-crnu-goru.html
U udesu na Vranjini pet osoba povrijeđeno http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221154/u-udesu-na-vranjini-pet-osoba-povrijedjeno.html Na magistralnom putu Podgorica-Bar, na mostu Vranjina, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je, kako saznaje Portal RTCG, pet osoba povrijeđeno, od kojih dvije teže. ]]>

Prema nezvaničnim informacijama svi povrijeđeni su mlađe životne dobi: dvije djevojke D.A. (1999) i D.S. (1997) i tri momka, P.B. (1986), K.D. (1987) i S.Z. (1980).

Prema nezvaničnim informacijama do udesa je došlo kada je vozilo iz za sada neutvrđenih razloga udarilo u tri momka koji su pecali na Skadarskom jezeru.

Kako je saopšteno do udesa je došlo u 17:42h, a saobraćaj je bio obustavljen u oba smjera. 

 

 

]]>
Thu, 15 Nov 2018 18:36:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221154/u-udesu-na-vranjini-pet-osoba-povrijedjeno.html
Udes iznad Jaza, tri osobe povrijeđene http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221151/udes-iznad-jaza-tri-osobe-povrijedjene.html Na magistalnom putu Budva - Kotor, u sudaru tri automobila, tri osobe su povrijeđene, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije. ]]>

Udes se, kako nam je saopšteno, dogodio iznad plaže Jaz. Povrijeđeni su, prema nezvaničnim informacijama, van životne opasnosti i transportovani su u Opštu bolnicu u Kotoru.  

Uviđaj je u toku.

]]>
Thu, 15 Nov 2018 18:20:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221151/udes-iznad-jaza-tri-osobe-povrijedjene.html
Bar: Zaplijenjena marihuana, puška i municija http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221010/bar-zaplijenjena-marihuana-puska-i-municija.html Policija je uhapsila Baranina A.V.(31), nakon što je u kući u kojoj živi, kao i u stanu njegovog srodnika P.V.(29) pronašla 662 grama marihuane, vage za precizno mjerenje o 89 metaka. U odvojenoj akciji zaplijenjena je lovačka puška i veća količina municije od A.Z. i Z.D. ]]>

Policija je u stanu kući A.V. pronašla pet pvc pakovanja sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana, težine 662 grama i dvije vage za precizno mjerenje.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi njegov srodnik P.V. (29) iz Bara, policijski službenici su pronašli i oduzeli 88 komada metaka kalibra 7,65 i jedan metak kalibra 7,9 mm. Nakon konsultacija sa nadležnim državnim tužiocem A.V. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaščena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će se taj tužilac u odnosu na pronađenu municiju i P.V. naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela. Pronađena opojna droga će biti upućena u Forenzički centra radi vještačenja", naglasili su iz policije.

U odvojenoj akciji, barska policija je pretresla stanove i druge prostorije koje koriste njihovi sugrađani A.Z.(57) i Z.D.(47).

 Tom prilikom su pronašli i oduzeli lovačku pušku kalibra 16 mm kao i veću količinu municije raznog kalibra. A.Z. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Z.D. izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", naglasili su iz policije.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 15:20:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221010/bar-zaplijenjena-marihuana-puska-i-municija.html
Povrijeđen Nikšićanin, sletio u provaliju http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221000/povrijedjen-niksicanin-sletio-u-provaliju.html Vozač nikšićkog Luks Taksija, Milenko Cicmil povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko 12 sati i 30 minuta kod mjesta Tunjevo, na putu Nikšić -Podgorica. ]]>

Kako saznaje agencija Mina, Cicmil je iz za sada neutvrđenih razloga sletio sa magistrale u provaliju duboku oko 100 metara.

Povrijeđenog taksistu su iz provalije izvadili nikšički vatrogasci uz pomoć učesnika u saobraćaju koji su se zadesili na mjestu nezgode.

Hitna pomoć iz Nikšića odvezla je Cicmila u Klinički Centar Crne Gore (KCCG).

]]>
Wed, 14 Nov 2018 13:49:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/221000/povrijedjen-niksicanin-sletio-u-provaliju.html
Suđenje odgođeno za 21. novembar http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220966/sudjenje-odgodjeno-za-21-novembar.html Suđenje za pokušaj terorizma, koje je trebalo da bude održano danas, odgođeno je. ]]>

Sutkinja Suzana Mugoša saopštila je da su specijalni tužilac Milivoje Katnić i tužilac Saša Čađenović obavijestili Sud da zbog neodložnih obaveza ne mogu prisustvovati ročištima koja su zakazana za 14, 15, 16. novembar.

Naredno ročište zakazano je za 21. novembar.

I prethodno ročište je, podsjećamo, bilo odgođeno zbog opravdanog odsustva članice Vijeća Dragice Vuković.

 

]]>
Wed, 14 Nov 2018 09:50:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220966/sudjenje-odgodjeno-za-21-novembar.html
Udes u Jankovića kršu, dvije osobe povrijeđene http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220960/udes-u-jankovica-krsu-dvije-osobe-povrijedjene.html U udesu koji se dogodio u mjestu Jankovića krš, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, povrijeđene su dvije osobe. ]]>  

Cetinjskom listu je iz policije saopšteno da su povrijeđeni M.P. (45) iz Nikšića i B.Š. (56) iz Podgorice, koji su transportovani na Hirurško odjeljenje Bolnice "Danilo prvi" na Cetinju i oni nijesu životno ugroženi.

Do nezgode je došlo prilikom izlijetanja vozila sa puta, iz još neutvrđenih okolnosti.

Na licu mjesta su pripadnici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti, a uviđaj je u toku.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 08:52:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220960/udes-u-jankovica-krsu-dvije-osobe-povrijedjene.html
Žali zbog udesa, ne osjeća krivicu http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220950/zali-zbog-udesa-ne-osjeca-krivicu.html Jako mi je teško, ovo mi je totalno promijenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osjećam krivicu, jer nijesam nikako mogla da izbjegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad. ]]>

To je juče, kako prenosi Dan, pred sudijom kotorskog suda Danijelom Samardžić izjavila Budvanka Emina Adrović, koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće 18. jula u Bečićima u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, iz Žitkovca kod Zvečana, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva teško povrijeđena.

Adrovićeva, kojoj se na teret stavlja krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobrćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, na jučerašnjem glavnom pretresu kazala je da ne priznaje izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, niti krivicu za isto.

Ističući da je na zapisniku pred ODT Kotor iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, kazala je da želi da pruži odbranu, ali ne i da odgovara na pitanja prisutnih - zastupnika optužbe, državnog tužioca ODT Kotor Ljiljane Milić, svog branioca advokata Vladimira Vulekovića, kao ni suda, jer ne može da se koncentriše.

"Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem", rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31.7.2018. godine, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime oštećenog da je Marko, iako je znala da je Miloš.

Pojasnila je dio svoje izjave, gdje je navela da su oštećeni trčali unazad, jer je zapravo mislila da su trčali unazad, ali se nisu okretali.

"Oni su trčali unazad, leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza", rekla je ona vidno potresena i na ivici plača.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 07:38:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220950/zali-zbog-udesa-ne-osjeca-krivicu.html
U udesu teško povrijeđen mladić http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220912/u-udesu-tesko-povrijedjen-mladic.html U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 14 sati dogodila kod nikšićkog naselja Straševina, na magistrali prema Podgorici, teško je povrijeđen Darko Lopičić (25). ]]>

Kako su agenciji Mina kazali iz nikšićke Opšte bolnice, Lopičić je primljen u tu zdravstvenu ustanovu sa višestrukim prelomima ekstremiteta i povredama trbušnih organa.

Do nezgode je došlo prilikom sudara kamiona Volvo nikšićkih tablica, i automobila Dačia registarskih oznaka PG FH-745, koji je iz Nikšića ka Podgorici vozio Lopičić.

Kamion se kretao iz pravca Podgorice, a kako je došlo do sudara utvrdiće istraga.

Saobraćaj na tom dijelu magistrale i dalje je u prekidu i preusmjerava se kroz naselje Straševina.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 17:47:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220912/u-udesu-tesko-povrijedjen-mladic.html
Izgorjeli vagon i kiosk na željezničkoj http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220910/izgorjeli-vagon-i-kiosk-na-zeljeznickoj-.html Vagon na željezničkoj stanici u Podgorici i napušteni kiosk izgorjeli su u požaru koji je izbio oko 16 časova. ]]>

Andrija Čađenović iz Službe zaštite Glavnog grada je CdM-u kazao da je toj službi dojavljeno da gori napušteni kiosk u blizini željezničke stanice.

“Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila sa pet vatrogasaca. Na lokaciju su stigli u 16:10, a požar je lokalizovan u 16:24. Gorio je napušteni kiosk i stari vagon sa inventarom u njemu. Nakon što su oba vozila potrošila vodu, upućeno je i treće vozilo kako bi mjesto intervencije bilo u potpunosti obezbijeđeno”, naveo je Čađenović.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 17:40:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220910/izgorjeli-vagon-i-kiosk-na-zeljeznickoj-.html
Oduzete dvije podvodne puške http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220901/oduzete-dvije-podvodne-puske.html Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero i pripadnici Uprave policije su u zajedničkoj akciji pronašli su i oduzeli podvodnu pušku dana u subotu u ranim jutarnjim časovima u reonu Starčevo. ]]>

"Tom prilikom jedno lice je zatečeno u vršenju nezakonite radnje i procesuirano nadležnim državnim organima. Takođe su privremeno oduzeta sljedeća sredstva: dvije podvodne puške, pumpa, harpun, dvije maske, ronilačko odijelo, torba za ronilačko odijelo, vesla, vanbrodski motor 'Suzuki' 30 KS, dva saka (čuvarica za ribu) i 30 kilograma ribe koja je predata u dobrotvorne svrhe", saopštio je  direktor Nacionalnog parka Nenad Ivanović.

Za navedene protivpravne aktivnosti Zakonom o slatkovodnom ribarstvu propisana je novčana kazna do 2.000 eura.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 16:29:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220901/oduzete-dvije-podvodne-puske.html
Troje uhapšeno, oduzeti pištolji, heroin, skank http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220888/troje-uhapseno-oduzeti-pistolji-heroin-skank.html Policija je u Podgorici uhapsila tri lica, još tri procesuirala i oduzela pištolje sa municijom, heroin, skank i dva startna pištolja. ]]>

"Pripadnici Interventne jedinice su kontrolom vozila 'Merdeces A 200', u kojem se nalazilo bezbjednosno interesantno lice R.R. (40), pronašli i oduzeli sakriveni pištolj obrušenog serijskog broja sa devet komada municije kao i pirotehničko sredstvo", navodi se u saopštenju Prave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici po čijem nalogu je R.R. uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Od R.R. je oduzet i automobil i upućen na vještačenje.

"Aktivnostima koje su potom sprovedene došlo se do sumnje da je sa oduzetim pištoljem povezan i M.J. (33)", kazali su iz policije.

Po nalogu tužioca uhapšen je i M.J. zbog osnovane sumnje da je počinio isto krivično djelo.

Pripadnici Interventne jedinice otkrili su i oduzeli i dva startna pištolja.

"Jedan je otkriven u taksi vozilu u kojem su se nalazila bezbjednosno interesantna lica F.N. (31), M.P. (35) i V.V. (39), a drugi startni pištolj sa 11 komada metaka, kao i ručni sprej, kontrolom vozila 'Audi A6' u kojem se nalazio S.L. (29). Policijski službenici su V.V. i S.L. izdali nalog za novčanu kaznu shodno čl. 118 Zakona o oružju", navodi se u saopštenju.

Policija je i od E.Ć. (19) i L.K. (21), oduzela 10 pakovanja heroina i tri pakovanja marihuane tipa skank.

"Policija će nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krivičnih djela u vezi sa nelegalnim posjedovanjem oružja i narkotika i svih drugih krivičnih djela i prekršaja", zaključuje se u saopštenju.

 

]]>
Tue, 13 Nov 2018 14:15:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220888/troje-uhapseno-oduzeti-pistolji-heroin-skank.html
U udesu teško povrijeđen Baranin http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220850/u-udesu-tesko-povrijedjen-baranin.html Baranin Damir Pelinkvić (23) zadobio je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila noćas u 1 sat i 50 minuta u Zaljevu. ]]>

Nakon što je medicinski zbrinut u Opštoj bolnici Bar, mladić je na dalje liječenje upućen u bolnicu u Risnu.

On je upravljao automobilom barskih registarskih oznaka, i iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom.

"U saobraćajnom udesu jedno lice je teško povrijeđeno kada je iz neutvrđenih razloga vozač izgubio kontrolu, vozilom udario u dva parkirana automobila pored magistrale, zatim u stub ulične rasvjete i reklamni bilbord. Uviđaj je uradila policija po ovlašćenju dežurnog tužioca", kazao je tužilac Radovan Đurišić, PR Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 10:04:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220850/u-udesu-tesko-povrijedjen-baranin.html
Osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220789/osumnjicen-za-stvaranje-kriminalne-organizacije.html Službenici policije uhapsili su D.Š. (46) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje. ]]>

Kako je saopšteno iz Uprave policije, D.Š. se potraživao radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog sumnje da je počinio ta krivična djela.

„Osim toga slobode je lišen i M.B. (27) iz Podgorice koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog krivičnih djela teška krađa i falsifikovanje isprave“, navode u saopštenju.

Navodi se da su službenici podgoričke policije pronašli i F.B. (24) i B.Š. (21) koji su se potraživali po loklanim potragama.

Podgorička policija je, tokom kontrole bezbjednosno interesantnih lica, kod pet osoba pronašla i oduzela pakovanje kokaina i pet pakovanja marihuane.

Navodi se da su kontolom vozila u kojem su se nalazile bezbjednosno interesantne osobe M.D. (40) i L.D. (51), policijski službenici u torbici M.D. pronašli i oduzeli pištolj marke ČZ P-09 9X19, sa okvirom i osam komada municije.

„M.D. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, zaključili su u saopštenju.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 22:49:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220789/osumnjicen-za-stvaranje-kriminalne-organizacije.html
Vozili pijani pa završili u zatvoru http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220774/vozili-pijani-pa-zavrsili-u-zatvoru.html Policija je u Bijelom Polju uhapsila dvije osobe zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Kako je saopšteno iz Uprave policije S.P. je imao oko tri promila alkohola u krvi, zbog čega je dobio 60 dana zatvora. Bjelopoljac I.P. uhapšen je sa 2,49 promila alkohola u krvi, zbog čega je dobio 15 dana zatvora. ]]>

Naime, službenici CB Bijelo Polje su u subotu u mjestu Nikoljac, kontrolisali automobil „Reno Clio“ bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (31) iz Bijelog Polja.

„Prilikom kontrole, policijski službenici su upotrebom alkometra kod S.P. konstatovali prisustvo alkohola u organizmu u količini od 3,08 g/kg. S.P. je lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, kako je saopštila Uprava policije.

Protiv S.P. policija je nadležnom sudiji u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju u skraćenom postupku podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, nakon čega je kažnjen zatvorskom kaznom od 60 dana.

Takođe, službenici CB Bijelo Polje su danas, kontrolisali vozilo kojim je upravljao I.P.

„Alkotestiranjem je konstatovano da ima prisustvo alkohola u krvi u količini od 2,49 g/kg. Protiv I.P. je nadležnom sudu podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, nakon čega je on kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 15 dana“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 15:20:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220774/vozili-pijani-pa-zavrsili-u-zatvoru.html
Pljevlja: Migranti ukrali kombi, pa sletjeli s puta http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220600/pljevlja-migranti-ukrali-kombi-pa-sletjeli-s-puta.html Više migranata je povrijeđeno, a jedan teže, kada je jutros, poslije tri sata, došlo je do saobraćajne nesreće na putu Pljevlja-Metaljka, nakon što se vozač ukradenog kombija nije zaustavio na znak policije. ]]>

Kako javlja PVportal, jedan migrant je zbog težih povreda zadržan u Opštoj bolnici Pljevlja.

Desetak migranata bili su u kombiju koji je predhodno ukraden u tom gradu. Još nije utvrđeno ko je upravljao kombijem jer je nadležni još uvijek vrše uviđaj, a policija je, prema saznanjima PVportala, već došla do prvih informacija od migranata koji su bili u kombiju.

Prema informacijama PVportala, policija je vrlo brzo nakon krađe kombija krenula u potragu i za vrlo kratko vrijeme došla do informacija kuda se kreća ukradeno vozilo.

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozila, vozač se nije obazirao na upozorenje policije, da bi potom došlo do saobraćajne nesreće u kojoj niko nije stradao.

]]>
Sat, 10 Nov 2018 18:28:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/220600/pljevlja-migranti-ukrali-kombi-pa-sletjeli-s-puta.html