RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/rss.html Udes na Barutani, bez povrijeđenih http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215382/udes-na-barutani-bez-povrijedjenih.html Na putu Podgorica - Cetinje, u mjestu Barutana, danas oko 16 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri vozila, saznaje Portal RTCG. ]]>

Iz OKC-a Uprave policije nam je saopšteno da povrijeđenih nije bilo.

Za sada nijesu mogli saopštiti više detalja.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 16:59:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215382/udes-na-barutani-bez-povrijedjenih.html
CG sve radi za izručenje Marovića, Miloševića i Brajovića http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215376/cg-sve-radi-za-izrucenje-marovica-milosevica-i-brajovica.html Crna Gora je uradila sve što je bilo potrebno da bi došlo do izručenja Svetozara Marovića, kazao je ministar pravde Zoran Pažin,i dodao da su na potezu vlasti Srbije. ]]>

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganju kamena temeljca za izgradnju stambenih objekata za sudije i zaposlene u sudstvu, rekao da Crna Gora očekuje zvaničan odgovor Srbije.

„Taj zvanični odgovor je za sada izostao. Ako tako i dalje bude, predlažem da pitate nadležne organe u Srbiji zašto je to tako“, dodao je Pažin.

On je rekao da Crna Gora intenzivno sarađuje sa kosovskim vlastima oko izručenja Marija Miloševića, i da očekuje pozitivan ishod te saradnje.

Na pitanje da li su albanskim kolegama proslijedili dokumentaciju potrebnu za ekstradiciju Erogena Brajovića, on je rekao da sa organima Albanije imaju intenzivnu komunikaciju po svim pitanjima, uključujući i to.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 15:44:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215376/cg-sve-radi-za-izrucenje-marovica-milosevica-i-brajovica.html
Srednjoškolca pretukli vršnjaci http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215296/srednjoskolca-pretukli-vrsnjaci-.html U podgoričkom Kraljevom parku juče su u popodnevnim časovima vršnjaci pretukli osamnaestogodišnjeg P.P., učenika četvrtog razreda Srednje mašinske škole “Ivan Uskoković”. ]]>

Naime, iz još nepoznatih razloga, došlo je prvo do verbalnog, a zatim i do firzičkog obračuna između mladića.

Nekoliko njih u parku je nasrnulo na P.P., udarali su ga nogama i rukama nanosivši mu povrede koje, prema informacijama Dnevnih novina, na svu sreću nijesu bile teže.

Mladić je hitno prebačen u Urgentni centar, gdje mu je ukazana pomoć, nakon čega je pušten na kućno liječenje. Njegovi roditelji, nakon što su saznali za ovaj događaj, otišli su u Centar bezbjednosti Podgorica i prijavili slučaj.

Nakon što mu je u Urgentnom centru pružena pomoć, mladić se pridružio roditeljima kako bi protiv vršnjaka iz škole podnio prijavu i ispričao šta se tačno dogodilo. Izjave su uzete i od mladića koji su pretukli P.P., a neki od njih u CB su došli u pratnji roditelja, jer još nijesu punoljetni.

Da li su u Srednjoj mašinskoj školi upoznati sa tim da se incident dogodio, novinari Dnevni novina nijesu uspjeli da saznaju, jer nijesu odgovarali na njihove pozive.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 07:26:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215296/srednjoskolca-pretukli-vrsnjaci-.html
U saobraćajnoj nesreći poginuo Rožajac http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215286/u-saobracajnoj-nesreci-poginuo-rozajac.html U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 20h u mjestu Bać, na magistralnom putu Rožaje - Novi Pazar, smrtno je stradao rožajac Himo Kajević (58). ]]>

Do udesa je došlo, kako se pretpostavlja kada je Kajevića, dok je prelazio magistralni put, pokosio I.S. iz Berana, koji je upravljao automobilom marke ’’Škoda’’ beranskih registarskih oznaka.

Teško povrijeđeni Kajević je hitno prevezen u rožajski Dom zdravlja, a potom u beransku bolnicu gdje je preminuo. Vozač je priveden u policiju gdje je zadržan. Uviđaj su izvršili, ekipa OB Rožaje i osnovni državni tužilac.

Faruk Kalić, RCG

]]>
Thu, 20 Sep 2018 21:25:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215286/u-saobracajnoj-nesreci-poginuo-rozajac.html
Otkrivena plantaža marihuane, oružje, municija http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215257/otkrivena-plantaza-marihuane-oruzje-municija.html Policija je u akciji "Ljuar" otkrila plantažu sa 64 sadnice marihuane, oružje i municiju i uhapsila tri lica. ]]>

Iz Uprave policje ističu da je u akcijom spriječena ulična prodaja marihuane.

"Oduzete su 64 stabljike marihuane, biljke canabis, kao i pištolj sa 14 komada municije", kazali su iz policije.

Stabljike marihuane otkrivene su na plantaži u mjestu Fundina u blizini kuće braće N.P. i N.P.

U kući su, prema navodima policije, pronađeni pištolj i municija.

"Sumnja se da je stabljike marihuane zasadio jedan od braće, N.P, i K.Lj, u namjeri da biljke nakon branja sasuše, obrade i prepakuju u manja pakovanja i stave ih u tzv. uličnu prodaju. Sumnja se da pištolj i municija pripadaju drugom bratu, N.P.", navode iz policije.

Osumnjičeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužiocu.

"N.P. i K.Lj.zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a N.P. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Droga, oružje i municija biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

]]>
Thu, 20 Sep 2018 16:52:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215257/otkrivena-plantaza-marihuane-oruzje-municija.html
Novljanin lažno prijavio pokušaj ubistva pa završio u pritvoru http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215256/novljanin-lazno-prijavio-pokusaj-ubistva-pa-zavrsio-u-pritvoru.html Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg M.K iz Herceg Novog koji je sinoć lažno prijavio pokušaj likvidacije. Nakon kriminalističke obrade policija je u kući mladića pronašla oružje, municiju, marihuanu, noževe, silikonsku masku. ]]>

M. K (25) iz Herceg Novog sinoć je prijavio policiji da ga je na poluostrvu Luštica u Zabrđu pištoljima napalo više maskiranih osoba te da su pucali na njegovo vozilo „VW Golf V“. Kazao je da je na vozilu nastalo oštećenje od metaka. Policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove koji će biti predmet vještačenja.

Nakon uviđaja, međutim policija je došla do sumnje da je M.K. svjesno i sa namjerom lažno prijavio ubistvo u pokušaju, kao i da je fingirao cijeli događaj tako što je u neosvjetljenom i nenaseljenom dijelu puta na Luštivi, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke „Mauzer” cal. 9mm.

M.K je, kako sumnja policija, kako bi potvrdio vjerodostojnost napada, koristio sječivo koje je bilo rasuto po vozilu i nanio sebi povrede u vidu ogrebotina. Pregledom terena policijski službenici u blizini njegove kuće pronašli su pištolj marke „Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom opisanog događaja.

Postupajući po naredbi sudije za istragu policija je pretresla kuću M.K. i pronašla oružje, drogu, silikonsku masku.

-oko 40 grama biljne materije tamnozele boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i sjemenke ove opojne droge;

četiri lovačke puške u ilegalnom posjedu;
dvije vazdušne puške; 
tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela krađa;
osam noževa raznih veličina;
mačetu;
dvije bejzbol palice; 
optički nišan;
fantomku;
silikonsku masku;
dron;
veću količinu patrona lovačke municije;
sedam komada metaka kalibra 9mm;
dvogled;
vojni šlem;
radio vezu;
vagu za precizno mjerenje i
oklop od ručnog raketnog bacača – RBR.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

Policija je uhapsila mladića i biće priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje. Protiv M.K. će i nadležnom sudu biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, navodi se u saopštenju.

 

 

]]>
Thu, 20 Sep 2018 16:41:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215256/novljanin-lazno-prijavio-pokusaj-ubistva-pa-zavrsio-u-pritvoru.html
Odbrani dostaviti iskaz Jonskog http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215241/odbrani-dostaviti-iskaz-jonskog.html U podgoričkom Višem sudu biće nastavljeno ispitivanje zaštićenog svjedoka Jadranka Jonskog u postupku protiv nekoliko osoba koje se sumnjiče da su pripadnici kriminalnih grupa, navodno Ranka Radulovića, Erogena Brajovića i takozvanog Škaljarskog klana. ]]>

Odbrana će, kako je saopšteno Radiju Crne Gore, tražiti izuzeće predsjednika suda Miroslava Bašovića, odnosno sudskog vijeća zbog neodobravanja kopiranja iskaza svjedoka saradnika.

"Prije nego što uopšte budem pitao nešto svjedoka saradnika moraću da saopštim gospodinu Bašoviću da je prosto skandalozno da on ne da da se kopira iskaz svjedoka saradnika kako bi odbrana postavila pitnja. To je elementarno pravo odbrane da bude upoznata sa onim što je rekao svjedok saradnik", kazao je advokat odbrane Zoran Piperović.

Sudija je, kaže Piperović, to obrazložio rečenicom da iskaz ne može biti kopiran usred saslušanja, ali je kako je dodao, usred saslušanja svjedoka saradnika bez znanja Specijalnog tužilaštva i bez znanja advokata naredio policijskom timu da fiotografiše prostorije Igora Vukotića ne bi li se potvrdilo ono što je rekao svjedok saradnik.

"Ja nemam ništa protiv toga što je išao MUP da to slika ali da se ne dozvoli kopiranje zato što radnja nije završena a da druga strana to može da uradi to je nedopustivo. Ja sam danas blizu da tražim izuzeće predsjednika suda, sudije Bašovića i svih sudija", kazao je Piperović.

 

Nena Drašković, Radio Crne Gore

]]>
Thu, 20 Sep 2018 14:58:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215241/odbrani-dostaviti-iskaz-jonskog.html
Zatvorski policajac osumnjičen za doturanje telefona http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215201/zatvorski-policajac-osumnjicen-za-doturanje-telefona.html Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija D. Đ. uhapšen je zbog sumnje da je osuđeniku prokrijumčario mobilni telefon, saopštila je Uprava policije. ]]>

„Polcijski službenici su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode D.Đ. (34) iz Danilovgrada i tom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopštila je Uprava policije.

Policija sumnja da je službenik ZIKS-a D.Đ., predao mobilni telefon D.M. iz Kotora, i na taj način joj omogućio da telefon unese i preda osuđeniku.

„Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu potom izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Đ. Tom prilikom je pronađena municija kalibra 7,65 mm“, saopštila je Uprava policije.

]]>
Thu, 20 Sep 2018 11:00:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215201/zatvorski-policajac-osumnjicen-za-doturanje-telefona.html
Proširena istraga na još šest osoba http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215173/prosirena-istraga-na-jos-sest-osoba.html Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu na još šest osoba u slučaju šverca cigareta, u kojem je prethodno osimnjičeno 24 fizička lica i dvije firme, nezvanično saznaju Dnevne novine. ]]>  

Od 24 osobe ranije osumnjičene, 14 je u bjekstvu. Među osumnjičenima je i osam službenika Uprave carina, a četvorici je nedavno određen pritvor do 30 dana po rješenju sudije za istrage Višeg suda u Podgorici.

Carinici se sumnjiče za izvršenje koruptivnih djela sa ciljem sticanja koristi, koja su navodno počinili na način što su propustili da vrše službene radnje u vezi sa švercom cigareta koje su zaplijenjene početkom avgusta, u kamionu na putu Bar Podgorica.

Četvorici je određen pritvor Vojinu Lekoviću, Đorđiju Đuraškoviću, Nikoli Masoničiću i Ivanu Nikoviću, i to zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke. Žalba odbrane osumnjičenih na takvu odluku je odbijena. Da se brane sa slobode pušteni su Irena Jovanović, Anđelija Dabanović, Vesna Kovač i Milutin Šoškić.

Kako je ranije saopšteno iz policije, ovi službenici i još 20 osoba, kao i dvije firme Lončar šped iz Bara i inostrana Konrad Delaver, pričinili su štetu državnom budžetu od više desetina miliona eura, procjenjuje se na oko 40 miliona eura.

Carinici su uhapšeni po nalogu SDT-a u akciji sprovedenoj prošle srijede. Iz policije je ranije saopšteno da su carinici zvršili krivična djela primanje mita, davanje mita, krijumčarenje, stvaranje kriminalne organizacije.

Dodaje se da je ovo nastavak akcije započete 2. avgusta 2018. godine, kada su lišena slobode četiri pripadnika kriminalne organizacije i zaplijenjeno 1.360 paketa cigareta koje su prokrijumčarene iz Slobodne zone Bar na teritoriju Crne Gore.

]]>
Thu, 20 Sep 2018 07:29:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215173/prosirena-istraga-na-jos-sest-osoba.html
U pucnjavi ranjene dvije osobe http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215168/u-pucnjavi-ranjene-dvije-osobe.html Dvije osobe su ranjene u pucnjavi, koja se večeras dogodila u blizini Studentskog trga na Cetinju, saopštila je Uprava policije. ]]>

Kako saznaje TVCG, Cetinjanin Miloš Klečak (32) ranjen je u lijevo stopalo, dok Nenad Šaptović (33) iz Budve ima prostrijelnu ranu na desnoj natkoljenici. 

Pucnjava se dogodila oko 20:45 sati, a očevici kažu da su se čula najmanje tri pucnja.

U toku je uviđaj, a saobraćaj je blokiran prema Studentskom trgu.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 21:40:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215168/u-pucnjavi-ranjene-dvije-osobe.html
Knežević uhapšen u Bugarskoj, imao lažna dokumenta http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215166/knezevic-uhapsen-u-bugarskoj-imao-lazna-dokumenta.html Po potjernici podgoričkog Interpola u Bugarskoj je uhapšen Predrag Knežević (42), koji je imao lažna portugalska dokumenta na ime Branco Daniel, saopštila je Uprava policije. Crna Gora ga potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora od jedne godine. ]]>

Do hapšenja je, kako navode, došlo nakon duže i intenzivne saradnje UP sa inostranim partnerima, a posebno sa policijama Francuske, Njemačke, Portugalije, Španije i Bugarske.

Kako navode u saopštenju, intenzivnom komunikacijom između NCB Interpol Sofija i NCB Interpol Podgorica nesporno je utvrđeno da se radi o Predragu Kneževiću.

Knežević se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja kazne zatvora od jedne godine, izrečene zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

"Policijski službenici Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za međunarodnu saradnju su odmah po raspisivanju međunarodne potjernice otpočeli sa aktivnostima ciljanog traganja za ovim licem kojom prilikom je sa policijskim službama više zemalja utvrđeno da se Predrag Knežević, korišćenjem više lažnih identita, krio na teritorijama više zemalja Evropske unije", saopštila je Uprava policije.

Kako poručuju, slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja Kneževića Crnoj Gori.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 21:25:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215166/knezevic-uhapsen-u-bugarskoj-imao-lazna-dokumenta.html
Uhapšen komunalni policajac http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215112/uhapsen-komunalni-policajac.html Podgorička policija uhapsila je službenika Komunalne policije I.B, zbog sumnje da je slomio nos M.N. inače službeniku Direktorata za vanredne situacije MUP-a. ]]>

"Juče oko 10 sati i 30 minuta kod TC Gintaš u Podgorici došlo je prvo do verbalnog konflikta a zatim i fizičkog sukoba između I.B. i M.N. a povodom službenih radnji komunalne policije u vezi sa parkiranjem vozila koje pripada M.N, te da M.N. juče nije bio na dužnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

I M.N. i N.M, su događaj prijavili CB Podgorica.

"S tim što je M.N. u prijavi naveo kako je napadnut od strane I.B. dok je I.B. u službenoj zabilješci dostavljenoj CB Podgorica naveo kako ga je napao M.N.", kazali su.

Iz policije ističu da je M.N. tom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu (lom nosne kosti sa dislokacijom), a što je kako su kazali konstatovano u medicinskoj ustanovi.

I I.B. je, dodaju, juče u popodnevnim satima takođe došao na pregled u medicinsku ustanovu.

"Na licu mjesta juče je izvršen uviđaj, a o izjavama M.N. i I.B. i do tada utvrđenim činjenicama je upoznati nadležni tužilac", kazali su iz policije.

I.B. je uhapšen nakon izjašnjenja tužioca.

"On je naveo da su se u radnjama ovog lica stekli bitni elementi krivičnog djela teška tjelesna povreda. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

 

 

 

]]>
Wed, 19 Sep 2018 14:30:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215112/uhapsen-komunalni-policajac.html
Tri krivične prijave za tri krivična djela http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215110/tri-krivicne-prijave-za-tri-krivicna-djela.html Podgorička policija privela je M.R. (23), zbog sumnje da je prodavao drogu. Na Cetinju je policija privela D.I. (20), zbog sumnje da je, prijetnjom pištoljem, iz prostorija „Lutrije Crne Gore“ ukrao 250 eura. U Nikšiću su uhapsili bezbjednosno interesantnu osobu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija. ]]>

Službenici Uprave policije su u Cetinju, Nikšiću i Podgorici lišili slobode tri osobe koje sumnjiče da su počinile krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, suzbijanja droga i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

"službenici CB Podgorica su lišili slobode M.R. (23), zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Prethodno su pretresom stana koje koristi ovo lice oduzeti više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, dvije vage za precizno mjerenje i drobilica. Droga i ostali predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, dok će M.R. biti priveden nadležnom tužiocu", piše u saopštenju.

"Službenici OB Cetinje će uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu privesti D.I. (20) iz Cetinja, kojeg su identifikovali kao lice osumnjičeno da je u martu 2016. godine počinio razbojništvo na štetu objekta „Lutrije Crne Gore“ u Cetinju kada je uz prijetnju pištoljem otuđeno 250 eura. Pretresom koji je danas izvršen u porodičnoj kući ovog lica pronađena je izvjesna količina pištoljske i puščane municije u ilegalnom posjedu. I o ovom događaju je obaviješten nadležni tužilac".

"Službenici CB Nikšić su, nakon dobijenih nalaza vještačenja u Forenzičkom centru, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i oružja i eksplozivnih materija. Službenici CB Nikšić su prethodno, prije tri mjeseca, pretragom terena pronašli pištolj za koji se sumnjalo da pripada A.M. On se tada nije zaustavio na znak stop policijskih službenika, nakon čega je tada lišen slobode zbog nepostupanja po policijskom naređenju. A.M. je danas priveden tužiocu", piše u saopštenju UP.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 14:22:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215110/tri-krivicne-prijave-za-tri-krivicna-djela.html
Dječak preminuo na treningu http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215050/djecak-preminuo-na-treningu.html U Danilovgradu se u ponedjeljak uveče dogodila tragedija, kada je tokom treninga karatea preminuo osmogodišnji dječak L.D. ]]>

Dječak je, kako prenosi Dan, prvo prevezen u danilovgradsku Hitnu pomoć, a potom je transportovan u Dječju bolnicu Kliničkog centra u Podgorici.

Ljekari su pokušali reanimaciju, ali, nažalost, bez uspjeha. Više detalja o ovom tragičnom događaju, kako piše Dan, sinoć nije bilo moguće saznati u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je dječak hospitalizovan.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 07:19:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215050/djecak-preminuo-na-treningu.html
Podignuta optužnica protiv Stanovića http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215049/podignuta-optuznica-protiv-stanovica.html Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvadesetdvogodišnjeg Arsenija Stanovića zbog ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove, saznaje nezvanično Televizija Crne Gore (TVCG). ]]>  

Optužnica koju zastupa tužilac Željko Tomković u petak je dostavljena Višem sudu u Podgorici na provjeru.

Stanoviću se stavlja na teret da je počinio teško ubistvo na svirep način.

Lašmanova je 11. maja pronađena mrtva u stanu u Kotoru sa više ubodnih rana. U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze snimke sa video-nadzora, DNK tragove…

Podsjećamo, Arsenije Stanović uhapšen je 18. juna u Tirani poslije jednomjesečnog skrivanja u susjednoj Albaniji. Prilikom hapšenja osumnjičenog, sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

]]>
Wed, 19 Sep 2018 07:10:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215049/podignuta-optuznica-protiv-stanovica.html
Naoružan opljačkao apoteku u Bijelom Polju http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215025/naoruzan-opljackao-apoteku-u-bijelom-polju.html Naoružani maskirani muškarac opljačkao je oko 17 sati apoteku u centru Bijelog Polja, a policija traga za njim, nezvanično saznaje Portal RTCG. ]]>  

Napadač je radnicu, prijeteći joj puškom, natjerao da otvori kasu, nakon čega je uzeo oko 300 eura pazara i pobjegao. U pljački nije bilo povrijeđenih.

Policija intenzivno traga za napadačem, nezvanično saznaje Portal RTCG.

]]>
Tue, 18 Sep 2018 18:19:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215025/naoruzan-opljackao-apoteku-u-bijelom-polju.html
Potukli se komunalni policajac i službenik MUP-a http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215014/potukli-se-komunalni-policajac-i-sluzbenik-mup-a.html Komunalni policajac I.B. i službenik MUP-a M.N. posvađali su se jutros, a nakon toga i potukli kod Gintaša u Podgorici. Policija ispituje kako je došlo do incidenta. ]]>

U saopštenju Uprave policije se navodi da su se sukobili u vezi sa parkiranjem vozila koje pripada M.N.

Službenik M.N. jutros nije bio na dužnosti.

Obojica, M.N. i I.B, su događaj prijavila CB Podgorica. U prijavi M.N. je naveo kako je napadnut od strane I.B, dok je I.B. u službenoj zabilješci dostavljenoj CB Podgorica naveo kako ga je napao M.N.

M.N. je u događaju zadobio tešku tjelesnu povredu – lom nosne kosti sa dislokacijom, koja je nakon događaja konstatovana u medicinskoj ustanovi. I.B. je, prema informacijama UP, u popodnevnim časovima takođe pristupio u medicinsku ustanovu, navodi se u saopštenju.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. O izjavama M.N. i I.B. i do sada utvrđenim činjenicama je upoznati nadležni tužilac. Slijede dalje mjere i radnje u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

]]>
Tue, 18 Sep 2018 17:14:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215014/potukli-se-komunalni-policajac-i-sluzbenik-mup-a.html
Ivan Vujović isporučen Crnoj Gori http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215008/ivan-vujovic-isporucen-crnoj-gori.html Podgoričanin Ivan Vujović (31), koji je pobjegao 2015. iz bjelopoljskog zatvora u kome je izdržavao kaznu zbog ubistva, danas je izručen Crnoj Gori iz Njemačke. ]]>

Vujović je već smješten u ZIKS.

Podsjetimo, onje bio osuđen na 14 godina i šest mjeseci zbog ubistva, a uspio je da pobjegne iz bjelopoljskog zatvora nakon što je savladao čuvare.

"Vujovića je u Njemačkoj, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, lišila slobode Federalna policija grada Kleve 06. novembra 2016, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, kod kojeg je tom prilikom pronađena veća količina narkotika i falsifikovanih dokumenata. On je u Njemačkoj bio procesuiran zbog ovih krivičnih djela", saopšteno je iz policije.

 

 

]]>
Tue, 18 Sep 2018 16:25:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215008/ivan-vujovic-isporucen-crnoj-gori.html
U saobraćajnoj nesreći poginuo muškarac http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215007/u-saobracajnoj-nesreci-poginuo-muskarac-.html Jedna osoba poginula je danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Plav - Berane, u mjestu Liješće. ]]>

Iz OKC-a Uprave policije je saopšteno da je stradao vozač V.K. (1970).

Nesreća se dogodila dogodila oko 15 sati.

Saobraćaj na tom dijelu puta je u prekidu.

]]>
Tue, 18 Sep 2018 16:12:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215007/u-saobracajnoj-nesreci-poginuo-muskarac-.html
Barani pokušali da prevare osiguranje? http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215005/barani-pokusali-da-prevare-osiguranje.html Barska policija je podnijeli krivičnu prijavu protiv sugrađana M.A. (20) i B.E. (18) jer su, kako se sumnja, imali namjeru da naplate materijelnu štetu od osiguravajućeg društva navodeći policijskog službenika da unese lažne činjenice u zapsinik, saopštila je Uprava policije. ]]>

Kako navode, policija je 04. septembra izvršila uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva vozila, a kojom prilikom je došlo do prevrtanja vozila marke "BMW" kojim je upravljao M.A. (20) iz Bara.

"On je policijskim službenicima saopštio da je do prevrtanja došlo nakon što je ostvario kontakt sa drugim vozilom, kojim je upravljao B.E. (18) iz Bara, i izgubio kontrolu nad svojim vozilom", navode u saopštenju.

Iz UP ističu da su konstatovana oštećenja koja su ukazivala na sumnju da su učesnici saobraćajne nezgode imali namjeru da naplate materijelnu štetu od osiguravajućeg društva navodeći policijskog službenika da unese lažne činjenice u zapsinik.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.A. i B.E. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", zaključili su u saopštenju.

]]>
Tue, 18 Sep 2018 15:40:00 +0100 Hronika http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/215005/barani-pokusali-da-prevare-osiguranje.html