Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

10. 12. 2020. 13:30 >> 13:30

ŠAPONJIĆ

Gradska uprava isto brine za centar i periferiju PG

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Stefan Šaponjić saopštio je da je gradska uprava unaprijedila putnu infrastrukturu na Zabjelu. Poručio je da su dalji planovi ambiciozni I da DPS u Podgorici ima jasnu viziju - da svako naselje mora imati savremenu putnu infrastrukturu, zelene površine, prostor za sport i rekreaciju i druge infrastrukturne objekte.

On napominje da je u toku  tender za izbor izvođača radova na temeljnoj rekonstrukciji Ulice Dušana Milutinovića, a uskoro počinju i radovi na rekonstrukciji Ulice Buda Tomovića.

“Za samo ove dvije ulice na Zabjelu, Glavni grad je izdvojio preko 800.000 eura. Ne treba zaboraviti i da je urađen glavni projekat za rekonstrukciju ulice AVNOJ-a, u istom naselju. A samo nekoliko mjeseci unazad realizovan je i kapitalno važan projekat na Zabjelu kada je u pitanju putna infrastruktura – rekonstruisane ulice 27. marta i Ilije Plamenca, koje su dobile dvosmjernu biciklističku stazu i drvored od 122 sadnice lipe”, navodi se u saopštenju.

Nedavno je građanima ovog dijela grada predata na upotrebu i nova parkovska površina na više od 2.500 metara kvadratnih u okviru koje imamo potpuno rekonstruisan sportski poligon, novu parkovsku površinu i najljepše dječije igralište u gradu. Takođe, prije nekoliko mjeseci dobili smo i novu mikro lokaciju u Ulici Ilije Plamenca, a uskoro se očekuje i početak radova na formiranju još jedne parkovske površine.

Krunu napora i brige o građanima Zabjela, kako kaže Šaponjić,  gradska uprava pokazala je kada je odbornicima predložila razmatranje i usvajanje Odluke o stavljanju van snage Odluke o Izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana "Zabjelo Ljubović" u Podgorici, kojom se navedeni DUP stavlja van snage.

“Demokratska partija socijalista u Podgorici ima jasnu viziju - da svako podgoričko naselje mora imati savremenu putnu infrastrukturu, zelene površine, prostor za sport i rekreaciju i druge infrastrukturne objekte, jer je to osnovna jedinica za ocjenu kvaliteta života u glavnom gradu. Na ovaj način pokazujemo da je za nas potpuno isto da li neko živi u strogom centru grada ili bilo kojem gradskom, prigradskom ili seoskom naselju. Zahvaljujući predanom i posvećenom radu gradske uprave koja anticipira realne potrebe i želje svojih sugrađana, svaki dio Podgorice postao je jednako dobro i poželjno mjesto za život”, zaključio je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније