Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Kristina Lečić, TVCG ]

17. 11. 2023. 07:13 >> 09:47
1

USTANOVA POD KLjUČEM

U Tološima zatvoren Dom zdravlja

Dom zdravlja u podgoričkom naselju Tološi već duže vrijeme ne radi, pa se mještani suočavaju sa brojnim problemima.

Ovaj zdravstveni objekat zatvoren je neposredno nakon pandemije koronavirusa, pa su mještani Tološa i ogorčeni, a i zabrinuti. 

Minimum dva ljekara su im prijeko potrebna, pa mještani iz ovog naselja zdravstvene usluge često traže u susjednom Bloku 5. 

"Prebacili su nas u Blok 5. Imam bolesnu majku, a u tamošnjem Domu zdravlja je uvijek gužva, posebno oko zakazivanja. Ovoliko naselje mora da ima Dom zdravlja", kazao je jedan od mještana. 

"Teško možemo da funkcionišemo ovako. Imamo apoteku, ali Dom zdravlja nam je itekako potreban", kazala je druga mještanka.

"Apsolutno me ne interesuje. Ovdje se dva ljekara moraju imati, prva i druga smjena", izričita je jedna od mještanki. 

Objekat ambulante nije u vlasništvu Doma zdravlja Glavnog grada, pa samim tim nemaju pravo ni da ga rekonstruišu. 

Iz Doma zdravlja Glavnog grada kazali su za emisiju "Mreža" da rekonstrukcija nije ni planirana, jer je kroz Kapitalne investivije planirana izgradnja savremene i nove bolnice u Siti kvartu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније