Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.B. [ Gradska RTV ]

08. 02. 2024. 10:36 >> 10:39
1
Čitaj mi:

NOVITETI U PODGORICI

Zgrada “Gradski stan” naredne godine, cijena kvadrata biće 800 eura

Odbornik koalicije “Za budućnost Podgorice” u Skupštini Glavnog grada Stefan Vešović saopštio je u emisiji na Gradskoj RTV da će se do kraja godine završiti projekat "Gradski stan". Vešović očekuje da cijene po kvadartu stana budu oko 800 eura.

"Očekujem da se urade kriterijumi po kom osnovu će i koji ljudi moći da učestvuju na konkursu za dobijanje stanova. Projekat “Gradski stan” je nešto što smo mi kao koalicija imali pred lokalne izbore u Podgorici kao jedan od ključnih djelova našeg izbornog programa. Nakon što smo preuzeli vlast nastavili smo da radimo na tom programu, da ga formalizujemo. Sa velikim ponosom moram da kažem da su to podržali i vlast i opozicija što daje na značaju jednom takvom programu", kazao je Vešović.

Smatra da je to jedan od najodržvijih programa socialnog stanovanja u prethodnom periodu.

"Radi se o novom servisu, koji je još uvijek u fazi razvoja. Nakon što je Skupština usvojila tu informaciju, dobili smo određene lokacije koje su pogodne za izgradnju jedne takve zgrade. Sredinom januara dobili smo urbanističko-tehničke uslove", dodao je Vešović.

Podsjetio je da su za ovu godinu kroz budžet Glavnog grada opredijelili sredstva za izradu projekta.

"S obzirom da je to pojekat koji zahtijeva vrijeme, ne možemo odmah reći evo počinje izgradnja zgrade. Postoje pripeme i neke stvari koje moraju da se urade. Ipak, zadovoljan sam dinamikom kojom se to dešava", istakao je Vešović.

Napominje da stanovi koji “zjape” prazni se prodaju trenutno po visokim cijenama u Glavnom gradu.

"Oni se prodaju po 1.800 eura po kvadratu i više. Suština je ta da će Grad zemljište koje ima u svom posjedu opredijeliti da se na njmeu gradi jedna takva zgrada. Na tenderu će se izabrati najeftiniji izvođač radova, onda će se ukupna cijena izvođenja radova podijeliti na ukupni broj kvadrata stambenog prostora. I dobićemo cijenu kvadrata stana", fdodao je Vešović.

Podsjetio je da je ovaj projekat predstavio 2021. godine.

"Po nekim procjenama cijena po kvadratu bi mogla da bude oko 800 eura, pto je negdje za razliku od tržišnih cijena mnogo niže", zaključio je Vešović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније