Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ R.B. ]

09. 03. 2024. 13:52 >> 13:53
1
Čitaj mi:

BROJNE PRIJAVE

Podgorica: Psi lutalice za sedmicu napali 13 građana

U podgričkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u posljednjih sedam dana zbrinuto je 13 pacijenata koje su napali psi lutalice, a Sklonište za napuštene pse na Vrelima ribničkim od početka godine primilo je 99 prijava građana koji su se žalili na prisustvo napuštenih pasa na javnim površinama.

Iz ZHMP-a za "Pobjedu" su saopštili da broj pacijenata jeste povećan, ali i da ih je manje u odnosu na ljeto prošle godine, ne precizirajući o kojem broju je riječ.

Nakon brojnih prijava građana zbog prisustva pasa lutalica na javnim površinama, iz gradskog preduzeća Čistoća za "Pobjedu" su saopštili da broj napuštenih pasa jeste uvećan u odnosu na prethodni period, ali su ocijenili ne u mjeri zabrinjavajućeg.

Oni navode da su ekipe zadužene za hvatanje napuštenih pasa svakodnevno angažovane na terenu u hvatanju i zbrinjavanju pasa lutalica, kako po prijavama građana tako i na osnovu terenskih zapažanja.

"Česta pojava da se prilikom redovnih obilazaka i po prijavama građana, na javnim površinama primjećuju napušteni rasni i vlasnički psi. Nažalost, ova pojava je upravo dokaz nesavjesnog odnosa pojedinaca, kao i potvrda našeg mišljenja da bi uz veću odgovornost vlasnika i broj napuštenih pasa bio mnogo manji", kazali su u Čistoći.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније