Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Nebojša Kuburović [ Mreža, RTCG ]

19. 03. 2024. 07:24 >> 07:24
Čitaj mi:

OGORČENI NA NADLEŽNE

Mještani Kakaricke gore bez vode i struje, najavili protest ispred Vlade

Oko 200 domaćinstava podgoričkog naselja Kakaricka gora kuburi sa strujom i vodom. Kažu da u 21. vijeku ne žive život dostojan čovjeka, pa su za danas najavili proteste ispred zgrade Vlade u Podgorici.

Jedan od mještana Marko Đerković kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG da su se obraćali Elektrodistribuciji, ali bez uspjeha. 

"Glave ovamo nijesu okrenuli. Generalno u naselju struje nema, nema napona uopšte. Oko 200 domaćinstava živi u mraku. Da dođete ovdje uveče, vidjeli biste da struje nema nikako", tvrdi on. 

Njegov komšija Dragan Đerković tvrdi da se mještanima niko nije obraćao pune četiri godine. 

"Mi više to da trpimo nećemo. Imamo problem i sa vodom. A voda bez struje nikako ne ide", kazao je on. 

Najavio je da će mještani od danas protestovati ispred zgrade Vlade. 

"Odustaćemo jedino ako počnu danas sa radovima i riješe nam odmah ovaj problem", poručio je Đerković. 

Đerković tvrdi i da im glavna ulica nije asfaltirana upravo zbog nepostojanja vodovodne mreže.

"Čeka se to, pa da nam se asfaltira ulica. I nelegalne deponije su nam problem, a Čistoći smo se obraćali nekoliko puta. Deponije koje su u blizini kuća nisu očistili, dok ove koje su malo udaljene jesu. Ali, smeće se i dalje baca, a narodu se jednostavno ne može dokazati", požalio se Đerković. 

Nelegalna gradnja uzela danak, nova trafostanica za više od godinu

Iz CEDIS-a navode da je nelegalna gradnja na Kakarickoj gori uzela danak i da je u ovom naselju veliki broj potrošača nelegalno priključen na mrežu, pa problem sa strujom u ovom naselju upravo leži u tome. 

Radisav Jelić iz CEDIS-a pojasnio je da je Kakaricka gora napaja sa šest distributivnih trafo-stanica.

"Ovdje je prisutna brojna nelegalna gradnja, pa samim tim i nelegalna priključena. Za ovaj dio grada ne postoji planska dokumentacija, i CEDIS nije obavezan da planira energetsku strukturu u ovom dijelu grada", dodao je on. 

Ipak, i pored toga, Jelić je najavio da će CEDIS investirati u novu trafostanicu u ovom podgoričkom naselju.

"Preduzeli smo sve neophodne aktivnosti u skladu sa zakonom. Predviđeno je napajanje sa dvije strane i izgradnjom trafostanice mještani će dobiti kvalitetno i pouzdano napajanje strujom", dodao je Jelić. 

Na pitanje kad se gradnja trafostanice može očekivati, Jelić je odgovorio da to ne zavisi samo od CEDIS-a, već i od državnih organa. 

"Teško je prognozirati, ali 18 mjeseci je optimalno dok se završe procedure oko tendera i potpisivanja ugovora sa izvođačem radova", zaključio je Jelić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније