Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 08. 2015. 18:00 >> 17:51
3

DPS PORUČUJE

"SDP odavno krši koalicioni sporazum"

Kad se na nepoštovanje koalicionog sporazuma poziva partija koja je počela da ga krši odmah nakon potpisivanja prije tri godine, kao što je uradila Socijaldemokratska partija Crne Gore, to se u najmanju ruku može nazvati političkom nekorektnošću, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Iz DPS-a poručuju da neglasanjem za bilo kakav prijedlog Vlade, koji su podržavali i ministri iz SDP-a, ta stranka, kako kažu, samo dokazuje kako i u kojoj mjeri je izigrala izbornu volju građana, koji su im ukazali povjerenje da vrše vlast zajedno sa DPS-om i ostalim koalicionim partnerima. 

"Dugačak je spisak sve onoga što je SDP uradila suprotno ne samo koalicionom sporazumu, već i Ustavu Crne Gore. Osim što je svojim djelovanjem tokom nekoliko godina zaustavila i odbila nekoliko milijardi eura direktnih stranih investicija u kapitalne razvojne projekte, SDP je zajedno sa opozicijom izglasavala zakone koji su u potpunoj suprotnosti sa najvišim državnim aktom, što je u više navrata potvrđivao i Ustavni sud. Da ne zaboravimo, i loši zakoni koštaju, kako novca, tako i dragocjenog izgubljenog vremena da se popravi učinjena šteta, a strogo poštovanje Ustava treba da bude osnovni pokazatelj našeg demokratskog napretka i spremnosti da postanemo punopravna članica NATO i EU“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Kažu da i onda kada SDP nije, u skladu sa koalicionim sporazumom, podržao DPS-ov predsjedničkog kandidata i, kada su punim kapacitetom učestovali u antikampanji, DPS nije dovela u pitanje funkcionisanje koalicije.

Iz DPS-a poručuju da su tada smatrali da ni jedno kadrovsko pitanje nije važnije od stabilnog funkcionisanja državne politike i servisa građana.

„Za DPS su ekonomski i demokratski razvoj države prioriteti ne samo koalicionog sporazuma, već ukupne državne politike i to su glavni razlozi zbog kojih smo često i daleko prelazili granice demokratske tolerancije političke neprincipijelnosti našeg koalicionog partnera. Za SDP je, očigledno, prioritet svih prioriteta, i u sporazumu i u državi, umjesto kapitalnih razvojnih projekata koji direktno utiču na povećanje kvaliteta života svih građana, isključivo rješavanje njihovih partijskih kadrovskih problema“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz DPS-a poručuju da se mogu saglasiti sa stavom SDP-a da svaki poslanik i odbornik treba da glasa prema sopstvenom nahođenju i stavovima.

„Ali bi svakako bilo korisno i politički principijelno da iz SDP-a konačno dođe i objašnjenje da li se takav princip odnosi i na delegate njihovog Kongresa, s obzirom na to da nikada nijesu demantovali navode svojih dojučerašnjih partijskih kolega da je dobar dio delegata glasao pod strogim nadzorom. Dakle, tolika priča o navodnoj zaštiti državnih interesa i demokratskih principa zapravo je samo puštanje magle kako bi se prikrili stvarni ciljevi, prije svega što bolje i finansijski isplativije pozicioniranje kadrova SDP-a uoči narednih parlamentarnih izbora“, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније