Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 08. 2015. 11:37 >> 11:27
6

STANIĆ PITA UPRAVU

Ko je lud da vjeruje u vaša obećanja?

Cetinjski odbor SDP-a organizovao je sinoć u Prijestonici protest građana povodm stanja na Ponoru.

 

Predsjednik SDP-a Cetinje, Mirko Stanić, saopštio je da je Prijestonica posljednjih mjeseci "žrtva nesnosnih mirisa koji se šire iz Ponora".

"Naš grad, grad turizma i kulture se danas već od kružnog toka na ulazu prepoznaje po nečemu drugom. I mi Cetinjani, strpljivi kao i uvijek smo dugo čekali da lokalna uprava krene da rješava to pitanje. Da neko ko je zadužen za tu oblast konačno kaže kad će i po kojoj dinamici omogućiti građanima Donjeg Polje, Grude, Podgranice, i drugih djelova grada normalne i higijenske uslove za život", kazao je Stanić.

Umjesto odgovora, kako je rekao, dobijali su ćutanje.

"A umjesto rabote nerad. Sve do jutros. Neko pametan iz lokalne uprave se sjetio da će lijepljenjem plakata pokazati nama građanima da smo se uzalud noćas okupili, jer je to valjda već riješeno. Sjajnim animacijama, plakatima i bilbordima kojima nas obasipa lokalna DPS uprava pokazuje da smo se od dobra pomamili i okupili. Koliko znaju o tom problemu se vidi i po tome što nijesu znali gdje je Ponor, pa su stavili sliku odvodnog kanala", kazao je on.

Pitao je lokalnu samoupravu da li misle da je "neko lud da vjeruje u vaša obećanja".

"O fabrikama i hiljadama radnih mjesta? O redovnom vodosnadbijevanju? Da li ste i kada zadnji put kupili kartu na autobuskoj stanici? Da li mislite da naši sugrađani ne vide da je obećanja mnogo a ispunjenja malo. Ovaj trg na kojem stojim i ova ulica su koštali svakog od Vas po 1.000 eura, pod uslovom da imate posao. Znamo koliko ste učinjeli sa biznis zonama kad ujutru krenemo prema Podgorici i Budvi po broju ljudi koji čekaju prevoz do svojih radnih mjesta, kojih je na našem Cetinju nažalost sve manje. Napravili ste desetine miliona eura duga, a broj radnika na Cetinju je danas tek nešto preko 3.000", rekao je on. 

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Cetinje, Mirko Pavlićević, rekao je da je pravo čudo "da do sada nijesmo imali epidemije, zarazne bolesti ili zagađenje vode izazvano stanjem na Ponoru".

"Neprijetni mirisi se šire Donjim Poljem i širim gradskim jezgrom, a nadležni iz Prijestonice Cetinje i Vodovoda i kanalizacije ćute. Ćute već godinama i ništa ne preduzimaju da riješe ovaj problem. Nažalost, ne pokazuju ni minimum dobre volje da krenu u rješavanje ovog problema", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније