Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2013. 19:16 >> 20:12
2

ODGOVOR

Ministarstvo kulture: Niko nije zaposlen

Na ponovljeni javni oglas za radno mjesto samostalnog savjetnika I za književnost, prevodilaštvo i izadavčku djelatnost, objavljenog u novembru 2011, niko se nije prijavio, objašnjavaju iz Ministarstva kulture, odgovarajući na optužbe koje je, na pres konferenciji Pozitivne Crne Gore, izrekla Bosiljka Kankaraš.

Kankaraš je kazala da je bila jedina prijavljena na oglasu, da je prošla test provjere u Upravi za kadrove, ali da nije primljena. Saopšteno je da Ministarstvo kulture diskriminiše pri zapošljavanju.

Iz Ministarstva su naveli da je Uprava za kadrove 14. februara 2011, za potrebe Ministarstva kulture raspisala javni oglas za radno mjesto samostalni savjetnik I za književnost, prevodilaštvo i izadavčku djelatnost na koji se javila Bosiljka Kankaraš i našla na Listi za izbor kandidata.

„Bosiljka Kankaraš nije izabrana s Liste za izbor kandidata jer je prilikom raspisivanja oglasa izostao jedan od uslova koji je predviđen Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kulture, provjera jednog stranog jezika, što je i potvrđeno od strane Komisije za žalbe, Upravnog suda kao i od strane Upravnog inspektora, jer je Bosiljka Kankaraš nakon obavještenja od strane Uprave za kadrove  uložila žalbu Komisji za žalbe“.

Zbog propusta prilikom raspisivanja prvog oglasa, Uprava za kadrove je, u novembru iste godine, ponovila oglas, na koji se, kako navode iz Ministarstva, niko nije javio.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније