Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 04. 2013. 12:14 >> 12:19
7

POKAZALI

Danilović: Crna Gora i Srbima dom

Srbi i njihovi politički predstavnici u Crnoj Gori pokazali su da je Crna Gora i njihova zemlja, napisao je na svom Fejsbuk profilu poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović.

„Crna Gora sjedinjenih, a raznorodnih zastava, različitih, a sjedinjenih naroda i vjera, do juče posvađanih, a danas pomirenih boja, pobijedila je samu sebe, istoriju nesloge i nerazumijevanja na minulim izborima“, napisao je Danilović na Fejsbuku.

On kaže da je ta priča o međusobnom uvažavanju počela stvaranjem Demokratskog fronta.

„Doprinijeli su joj obični ljudi ali i političari prevashodno Crnogorci i Srbi koji su imali razumijevanja za međusobne razlike. Pomogli su i pojedini političari Bošnjaci ubijeđeni da je početak procesa promjene Crne Gore nezaustavljiv“, naveo je Danilović.

On vjeruje da je pravi trenutak da se to pitanje trajno riješi.

„Srbi i njihovi politički predstavnici u Crnoj Gori pokazali su - pokazali smo, da je Crna Gora naša zemlja, naš dom. Ako je još uvijek jaka diskriminatorska svijest vlasti, onda treba očekivati potpuno i konačno razumijevanje intelektualne elite za našim vapajima za jednakošću. Nije važno da li je snaga intelektualaca dovoljna da se stanje u formalno-pravnom smislu promijeni, važno je da se dobije njihov glas podrške za jednakost“, napisao je Danilović na Fejsbuku.

On kaže da bi bila dovoljna jeda poruka, poput one „stop jezičkoj i svakoj drugoj diskriminaciji u Crnoj Gori“.

„Hoće li Crna Gora za to imati snage, hoćemo li nastaviti dalje, hoćemo li oslušnuti šta to smeta Bošnjacima u našoj državnoj simbolici, hoćemo li se suočiti sa strahovima namjerno podgrijavanim u prošlosti ili ćemo ponovo protežirati bratstvo i jedinstvo koje će trajati do prve kafanske tuče!?“, pita Danilović.

On kaže da sa demaskiranjem vlasti i njihove izborne krađe moraju demistifikovati sve prevare režima.

„Samo hrabri i razumni političari mogu sve krupne, pa i istorijske, nesporazume staviti na sto i riješiti ih. Tek kada se riješe problemi, narod bi rekao, prestaće omraza. Ne bi valjalo da "samo Srbi dođu do svojih prava", a da ih Bošnjaci ili Albanci izgube. To bi značilo da se uspostavlja neka nova politička kombinatorika koja živi takođe od nepravde i straha, samo usmjerenih, za trenutak, sa jednih na druge. Jedino i jedino Crnu Goru mogu učiniti trajnom i vječnom, trajna i vječna pomirenja i ustavno-zakonske garancije naših jednakih prava“, zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније