Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 10. 2015. 09:05 >> 19:37
50

MEKEJN PODRŽAO CG

Putinu pokazati gdje mu je granica

Predsjednik Parlamentarne Skupštine NATO-a, Majkl Tarner, kazao je da Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju Crnu Goru da se pridruži Alijansi.

Tarner je, nakon razgovora s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, koji boravi u posjeti Americi, rekao da Parlamentarna skuptina NATO-a podržava i usvajanje Deklaracije o NATO-u u crnogorskom parlamentu.

"Kao predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a, nadam se da ćemo sljedeće godine poželjeti dobrodošlicu Crnoj Gori koja će se pridružiti Parlamentarnoj skupštini Alijanse", kazao je Tarner.

Navodeći kako je Crna Gora prelijepa zemlja, američki senator Džon Mekejn rekao je da je važnije to što je Crna Gora "veliki prijatelj Amerike".

"Srećan sam što američka administracija snažno podržava članstvo Crne Gore u Alijansi. Imate i punu podršku Kongresa i mi ćemo sve uraditi da se taj proces dovrši", rekao je Mekejn.

On je rekao kako smatra da je Crnoj Gori nepophodno članstvo u NATO.

"Rusija nastavlja da podržava dio opozicije u Crnoj Gori, ali vi nijeste jedini. Pogledajte baltičke zemlje, Moldaviju. I tu postoji snažni uticaj (Vladimira) Putina koji pokušava da obnovi rusku imperiju. Mi, NATO i SAD moramo da mu pokažemo da postoji granica njegovoj agresiji", rekao je Mekejn.

Iz kabineta Krivokapića je saopšteno da je na sastancima na kojima je bilo riječi i o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori, predsjednik parlamenta ocijenio da ultimatumi nijesu demokratija, da su mirni protesti jedno od vitalnih oruđa demokratije, da podstaknu i ubrzaju, ali nikako nijesu stabilno, ni konačno sredstvo.

"On je zaključio time da se svi tokovi moraju vratiti u institucije, u Skupštinu Crne Gore, koja je mjesto dogovora i mjesto odlučivanja", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je iskoristio priliku da i iz Vašingtona pozove sve političke subjekte da se vrate u Skupštinu, te poručio da vlast mora biti iskaz nespornog legitimiteta, izraz volje građana, a samim tim i najbolja odluka za Crnu Goru.

Krivokapiće je imao susrete i sa zvaničnicima u Stejt Departmentu, a sjutra će imati sastanak sa senatorom Krisom Marfijem.

 

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније