Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 10. 2015. 16:56 >> 16:53
3

DPS PORUČUJE

Ne iznenađuju Petričeve neistine

BivŠi visoki evropski predstavnik za BiH, Volfgang Petrič, koji se najvjerovatnije iz ličnih finansijskih interesa umiješao u unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori, tvrdi da su EU i NATO zabrinuti zbog aktuelne situacije, kao da je njihov zvaničnik, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

Petrič je u intervjuu Radiju Slobodna Evropa, kazao da je disfunkcionalna Vlada glavni razlog protesta u Crnoj Gori i ocijenio da premijer zloupotrebljava položaj radi materijalne koristi.

"Naravno, ne nudeći nijedan argument za to, jer ga ne može ni imati. Pozivamo ga javno da iznese sve što ima na tu temu pred crnogorskom i međunarodnom javnošću", saopšteno je iz DPS-a. 

Dodaju da Petričevi "izlivi neistina nijesu iznenađenje" i da on sve gleda kroz ličnu prizmu.

"Navodno, Petrič je najdirektnije involviran u pokušaj nezakonitog prisvajanja hotela Mogren u Budvi, što je zaustavljeno u redovnoj sudskoj proceduri. Petrič i njegovi partneri najveće krivce za to vide u Vladi i premijeru Đukanoviću, što je povod za bezočni nediplomatski ispad jednog bivšeg visokog evropskog  predstavnika, na tipično balkanski način", zaključuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније