Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 11. 2015. 17:39 >> 21:12
1

UMJESTO DIJALOGA

DPS: DF nastavlja sa putujućim cirkusom

Odbijajući, sada i zvanično, svaku mogućnost dijaloga u Skupštini, Demokratski front pokušava da svojim putujućim cirkusom ponovo okupi svoje rasute pristalice, ne bi li lideri ovog saveza pošto – poto sačuvali svoje političke pozicije, konstatuju iz Demokratske partije socijalista. U DPS-u ocjenjuju da “ignorisanjem dijaloga u okviru državnih institucija, na što upućuje i Evropska unija, Mandić i njegovi sljedbenici potvrđuju da njima nije stalo do rješenja, već isključivo do rušenja države”.

Iz DF-a su danas ponovili da neće prisustvovati sastanku lidera političkih partija, koji je za 1. decembar zakazao predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić. Ipak su spremni da, kako su naveli, pozdrave svaki dogovor između vlasti i opozicije uz medijaciju Krivokapića, a koji bi rezultirao formiranjem prelazne Vlade.

“Gutač vatre Branko Radulović, kao glavna cirkuzantska tačka, ponovo prijeti nasiljem i linčovanjem najviših državnih funkcionera čime, vjerovatno sasvim nesvjesno, razotkriva njihovu ukupnu politiku. Da tako opasne riječi dolaze od iole ozbiljnijeg političkog subjekta, s punim pravom bi se trebalo zabrinuti i pozvati nadležne institucije da što hitnije reaguju. Međutim, kako ih izgovara gutač vatre u DF-ovom cirkusu, nadležna je jedino institucija koja će uspjeti da postavi tačnu dijagnozu i propiše odgovarajuću terapiju”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije poručuju da, ignorisanjem dijaloga u okviru državnih institucija, na što upućuje i EU, Mandić i njegovi sljedbenici potvrđuju da njima nije stalo do rješenja, već isključivo do rušenja države.

“To su pokazali i na rušilačkim protestima, u svim svojim govorima od kraja septembra do danas, kao i na svim skupovima, od Herceg Novog do Danilovgrada, na kojima se pojavljuju jedni te isti ljudi sa stalnim adresama u Nikšiću, Golubovcima i Baru. Opasne rečenice u kojima se poziva na ubistva i prijetnje odavno više nijesu incident na njihovim skupovima, već su postale pravilo. Ucjenjivački i ultimativni tonovi prema svima koji ne misle kao DF nijesu nikakav doprinos demokratiji, već isključivo nasilničko lice jednog političkog saveza u nestajanju”, ocjenjuju iz DPS-a.

U toj partiji smatraju da su građani, na sreću, odavno prepoznali prave političke namjere DF-a.

“Zato sada Mandić i družina lutaju sa svojim cirkusom u pokušaju pronalaženja malobrojnih naivnih koji će još jednom nasjesti na njihovu predstavu i spasiti ih nestajanja sa političke scene”, zaključuju u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније