Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

27. 11. 2015. 16:45 >> 16:32
4

"NA USLUZI GRAĐANIMA"

Demokrate otvorile kancelariju u H. Novom

Demokratska Crna Gora otvorila je kancelariju u Herceg Novom gdje će, kako su poručili, građani moći da se informišu o aktivnostima te partije, kao i da dobiju besplatne pravne savjete.

Otvaranju kancelarije prisustvovao je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, koji je naglasio da je Demokratska Crna Gora i u opštini Herceg Novi pripremila partijsku infrastrukturu za prihvat i realizaciju najsloženijih političkih zadataka koji ih očekuju u narednom periodu na putu realizacije programa „Pobjede, a ne podjele“.

On je, kako je saopšteno, zahvalio članovima partije i istakao da se i kancelarije Demokratske Crne Gore u Herceg Novom finansiraju isključivo zahvaljujući donacijama članova Inicijativnog odbora koji izdvajaju dio mjesečnih prihoda svojih porodica da bi omogućili kvalitetno i nesmetano funkcionisanje te partijske organizacije.

„Volja, entuzijazam i volonterski rad Demokrata na svim nivoima su garancija čistine ponude, zdravog pristupa bavljenju politikom čime se izdvajamo i stvaramo novu vrijednost koja je garancija promjena i najveća opasnost režimu“, saopštile su Demokrate.

Bečić je upoznao članove Inicijativnog odbora sa Planom stranke za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

„Ističući da smo jedini politički subjekt na političkoj sceni Crne Gore koji ima Plan za izlazak iz političke krize, čiji je sastavni dio Radna verzija zakona o nadzoru nad ostvarivanjem prava i sloboda građana na izborima u Crnoj Gori u 2016. godini“, kaže se u saopštenju.

Bečić je rekao da su ta akta, koja su veoma pozitivno ocijenjena od brojnih društveno-političkih subjekata, pokazala da su Demokrate dale ubjedljivo najkonkretniji doprinos početku dijaloga koji treba da uslijedi i koji je sazvan u skladu sa inicijativom i Planom Demokrata.

Na ovaj način, kako je saopšteno, Demokrate su pokazale da vide dijalog kao putokaz iznalasku rješenja, ali i jasno saopštile da ne žele simuliranje demokratije, već jasna, efikasna, primjenjiva i održiva rješenja.

„Poražavajuće je saznanje da je Crna Gora zemlja u kojoj izvršna vlast posmatra zakone Skupštine Crne Gore kao „mrtvo slovo na papiru“, odnosno činjenica da je Crna Gora danas već 12 mjeseci jedina zemlja u Evropi u kojoj se ne mogu održati izbori“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Njihov cilj je, kako su naveli, primjena zakona, eliminisanje zloupotreba i nezakonitosti.

„Jer mi ne želimo vlast bez izbora, već u 21.vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU osnovne pretpostavke za slobodne i fer izbore“, poručio je Bečić.

Kancelarija Demokrata u Herceg Novom, kako je saopšteno, biće na usluzi građanima svakog radnog dana, i nalazi se u Njegoševoj ulici broj 156, pored crkve Svetog Spasa na Toploj.

„A osim mogućnosti učlanjenja u stranku, građani će ovdje moći dobiti i najnovije informacije o aktivnostima Demokrata, kao i besplatne pravne savjete“, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније