Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 02. 2016. 13:33 >> 13:53
15

REAGOVANJE VOJVODIĆA

Mjerodavan samo sud ukupne javnosti

Povodom zahtjeva SDP-a, Građanskog pokreta URA i Demosa za smjenu uređivačkog tima Informativnog programa Radio Televizije Crne Gore, na čelu sa direktorkom Televizije Crne Gore Radojkom Rutović, reagovao je generalni direktor RTCG Rade Vojvodić.

 

Predstavnici SDP-a, Ure i Demosa, Ranko Krivokapić, Žarko Rakčević i Miodrag Lekić taj zahtjev su naveli u predlogu odluke u uspostavljanju Vlade izbornog povjerenja, o kojoj će se DPS i ostale partije učesnice parlamentarnog dijaloga izjasniti u petak.

Reagovanje Vojvodića prenosimo integralno:

Zahtjev dijela opozicije za smjene u RTCG nastavak je nakaradne prakse iz vremena za koja smo mislili da su za nama. Naime, Crna Gora je daleko odmakla u procesu evroatlantskih integracija i prosto bi bilo nezamislivo primijeniti model političke trgovine, mimo onoga što je već postala dobra praksa zasnovana na ustavu i zakonu.

Razumijevajući nezadovoljstvo nekih političkih partija uređivačkom politikom informativnog programa, podsjećamo na poziciju RTCG kao javnog servisa svih građana čija bi nezavisnost, kao conditio sine qua non takve pozicije, bila dovedena u pitanje ukoliko bi se uređivačka mjesta, mimo ingerencija Savjeta RTCG i menadžmenta kuće, dijelila aktima političke volje. Naravno, nije nam namjera da dociramo bilo kojoj političkoj partiji, ali želimo da na vrijeme upozorimo na opasnost od takvog zahtjeva, budući da bi ad hoc suspenzija ustava i zakona nanijela štetu, ne samo Javnom servisu i njegovoj tehničko-tehnološkoj i kadrovskoj transformaciji koja je u toku, nego i ukupnom imidžu Crne Gore kao zemlje koja već baštini pravne tekovine zapadne demokratije.

Za RTCG je mjerodavan samo sud ukupne javnosti. U tom će smislu uskoro biti prezentovani rezultati ankete o povjerenju i snazi brenda i tek će, na osnovu tih rezultata, Savjet i menadžment RTCG, čija je to isključiva nadležnost, biti u prilici da opredijele, na ustavu i zakonu zasnovan, uređivački i kadrovski pravac razvoja ove kuće.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније