Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2016. 08:17 >> 08:01
15

ADMIRAL APOSTOLAKIS

Grčka će pomoći Vojsci CG

Grčka aktivno podstiče i podržava nastavak napora Crne Gore na implementaciji svih neophodnih reformi u sektoru odbrane i bezbjednosti koje će omogućiti da Crna Gora postane 29. članica našeg saveza, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Grčke, admiral Evangelos Apostolakis.

On ističe da su grčke oružane snage spremne da pomognu Vojsci Crne Gore kako bi povećala interoperabilnost sa Alijansom.

"Vjerujem da će moguće učešće pripadnika Vojske Crne Gore u NRDC-GR (NATO korpus za brzo razmještanje snaga-Grčka) pružiti potrebno dragocjeno iskustvo i znanje o procedurama NATO-a, komandnoj strukturi i strukturi snaga Alijanse",  kaže admiral Apostolakis za Pobjedu.

Načelnik oružanih snaga Grčke smatra da bi akreditacija vojnog atašea u Atini mogla da pomogne u poboljšanju bilateralne saradnje dvije zemlje. Govoreći o izbjegličkoj krizi, Apostolakis kaže da bi međunarodna zajednica trebalo da se fokusira na uklanjanje političkih i društveno-ekonomskih faktora koji pokreću ovaj fenomen.

"Bez rješenja sukoba u Siriji i ograničavanja prijetnji Islamske države, utopija je očekivati da će tok izbjeglica uskoro stati", poručio je grčki admiral. 

Kako je rekao, godišnji program vojne saradnje između Grčke i Crne Gore je više oblasti i sa zadovoljstvom mogu reći da je naša saradnja dobila zamah tokom posljednje tri godine. 

"Naravno, obje strane treba da rade na njenom održavanju na obostranu korist. Vjerujem da bi potencijalna akreditacija vojnog atašea u Atini mogla da pomogne poboljšanju bilateralne vojne saradnje i dobroj koordinaciji naših budućih interakcija", rekao je on.

Apostolakis je objasnio da ne može spekulisati kada će grčki parlament ratifikovati poziv Crnoj Gori i koliko dugo mogu trajati pregovori sa NATO-om.

"Ali, uvjeravam vas da Grčka aktivno podstiče i podržava nastavak napora Crne Gore na implementaciji svih neophodnih reformi u sektoru odbrane i bezbjednosti koje će omogućiti da Crna Gora postane 29. članica našeg saveza. Osim toga, grčke oružane snage su spremne da sa svojom stručnošću pomognu Vojsci Crne Gore u njenim naporima da poveća interoperabilnost sa NATO-om. Stoga, vjerujem da će joj moguće učešće pripadnika Vojske Crne Gore u NRDCGR (NATO korpus za brzo razmještanje snaga) pružiti potrebno dragocjeno iskustvo i znanje o procedurama NATOa, komandnoj strukturi i strukturi snaga Alijanse", rekao je on. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније