Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2016. 14:19 >> 14:03
10

DLAKIĆ PORUČIO

Bošnjaci da se politički ujedine

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Senad Dlakić pozvao je sve partije sa bošnjačkim prefiksom, kao i nezavisne bošnjačke intelektualce, da daju puni doprinos u postizanju što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima.

Dlakić je kazao da je u susret parlamentarnim izborima BSCG, zajedno sa svojim saveznicima, već otpočeo razgovore sa partijama bošnjačkog prefiksa u cilju postizanja što boljeg izbornog rezultata.

"Nevažno je ko će na kojoj funkciji biti, ali je neophodno da se ostvari što bolji izborni rezultat koji će omogućiti da Bošnjaci imaju što veći procenat učešća u zakonodavnoj, izvršnoj, pa i sudskoj vlasti", istakao je Dlakić.

Ocijenio je da su dosadašnji izborni rezultati Bošnjačke stranke u znatnoj mjeri povećali nivo učešća pripadnika bošnjačkog naroda u svim organima vlasti, što se pokazalo kao dobro, ali to nije dovoljno.

"Na parlamentarnim izborima u savezu očekujemo i neke lokalne političke subjekte koji će svojom prisustvom i djelovanjem sačiniti pravi eho prema jedinstvenoj listi bošnjačkog naroda", dodao je Dlakić.

Ističe da je, kao nikada do sada, neophodno sačiniti glasačko jedinstvo.

"Predstavnici bošnjačkog naroda veoma dobro znaju šta je interes tog naroda i sa kojim političkim subjektima će se sačiniti post-izborna koalicija. Biračima bošnjačke nacionalnosti veoma je opasno da daju glasove onim partijama koje će taj kapital odnijeti onim političkim subjektima koje bošnjački narod u Crnoj Gori nikada ne bi ni glasao", zaključio je Dlakić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније