Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2016. 12:16 >> 12:00
1

SDP ROŽAJE

"Ne priznajemo bilo kojeg gospodara"

Socijaldemokratska partija nije partija koja će priznati bilo kojeg gospodara, i ozbiljan smo partner samo u ozbiljnom poslu, ocijenili su u SDP-u Rožaje.

"Pobjede Crne Gore su počele kad je SDP postala dio vlasti trebalo je i da pobjede Rožaja otpočnu u ovom mandatu, nakon dvoipodecenijskog propadanja. Ova koalicija je stvorena kao izraz volje i očekivanja građana, u nju je SDP unio ne samo broj već građanski kapacitet i učinio je plemenitijom. Ona ne smije popustiti pred zahtjevima van Rožaja", navodi se u saopštenju.

Ističu da SDP nije partija koja će priznati bilo kojeg gospodara, i ozbiljan smo partner samo u ozbiljnom poslu.

"Rožaje nema prećeg zadatka od obnove ekonomsko-socijalne slobode svojih građana. Ovo se ne smije pretvoriti u disciplinovanje svojih građana. Ne postoje strah i 'faze poslušnosti' za SDP, bez obzira na broj odbjeglih odbornika. Nije ga bilo 90-tih, a još manje će ga biti na pragu EU. Disciplinovanjem iz 'centara' svojih građana se ne mogu zaustaviti promjene u društvu", piše u saopštenju.

Smatraju da Rožaje mora imati više građanske slobode i bržeg ekonomskog kretanja jer bez toga ne može opstati.

"Ne napuštaju ljudi ognjišta od dobra. Naučili smo tu lekciju prethodnih 25 godina, ako neko želi da vrati to vrijeme i taj način vladanja srećno bilo. Moramo se zajedno izboriti da zaustavimo destrukciju nametnutu sa strane, da obezbijedimo da se o Rožajama odlučuje 'za Sofrom'", ističu u saopštenju.

Ističu da koalicija ne smije popustiti pred zahtjevima van Rožaja.

"Svi koji su našu popustljivost doživjeli kao slabost uvidjeće da su u tome pogriješili, uzalud su pritisci, neće izgubiti posao oni koji razmišljaju svojom glavom i rade zakonito, već oni koji krše građanske slobode i zakon. Ponosni smo rezultatima svojih kadrova. Mi vjerujemo mladim ljudima, dali smo im šansu, iskoristili su je", navode u saopštenju.

Podsjećaju da svako koga su birali može da pokaže da je unaprijedio rad službi lokalne uprave.

"Mi ćemo tako raditi ubuduće. Ko će nam biti partneri, to ne zavisi samo od nas. Ovo je vrijeme promjena načina vladanja. Pozivamo mlade da nam se pridruže jer mladost više voli slobodu od koristi", zakljućuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније