Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

06. 05. 2016. 12:06 >> 09:56
14

PREDLAGANJE MINISTARA

Ja ću, ako neće opozicija

Premijer Milo Đukanović saopštio je da će sam večeras predložiti imena ministara za sastav nove vlade izbornog povjerenja, ukoliko se opozicija do tada međusobno ne dogovori.

On je dodao da ga na takakv potez obavezuje Ustav, i rekao da će tokom dana razgovarati s predstavnicima opozicije. On je podsjetio da su Demos, Građanski pokret URA i Socijaldemokratska partija (SDP), kao i Socijalistička narodna partija (SNP) poslali svoje predloge za ministre, navodeći da su u toku razgovori "sa jednom i drugom stranom".

"Očekujem da ću ih završiti tokom dana da bi ih do kraja dana uputio parlamentu", rekao je Đukanović.

On je kazao da dalji opozicioni koraci zavise od odluka opozicije.

"Treba da promisle sa stanovništva svojih interesa i odgovornosti njihovih partija za demokratski razvoj Crne Gore", rekao je Đukanović, uz ocjenu da SNP smatra potpisnicom Sporazuma.

Premijer je rekao da poštuje da je SNP sa par dana zakašnjenja, odlukom svojih organa, odlučila da potpiše sprazum.

"Kakav god bio epilog u pogledu izbora Vlade mislim da je okolnost da se potpisuje sporazum veoma dobra za demokratski razvoj Crne Gore", poručio je Đukanović, prenijela je Mina.

Komentarišući odluku Demokratskog fronta (DF) da njegovi poslanici prisustvuju sjednici parlamenta na kojoj će biti raspravljano o izboru nove Vlade i smjeni predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, Đukanović je ponovio da DF nikada nije ni trebalo da izađe iz Skupštine.

"Sve ono što su radili ispred parlamenta pokazalo se kao kompromitacija tih partija, ljudi i demokratskih procesa. To je karikatura i pokušaj institucionalnog ugrožavanja države, a samim tim i ugrožavanje demokratije", rekao je Đukanović.

Premijer je kazao da incident koji se desio, kada su poslanici DF-a ulazili u Skupštinu i nijesu dozvolili da prođu kontrolu, vidi kao neodgovoran i nekulturan odnos prema institucijama države.

"Nije policija tamo zato što to želi, nego da obezbijedi uredan rad parlamenta. Ako policija procjenjuje da treba da uradi neke kontrole, onda svi treba da se povinujemo takvoj odluci državnih organa", rekao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније