Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 05. 2013. 17:33 >> 09:07
3

NEMA KOLEGIJUMA

Bojanić: Opozicija sjutra o zaključcima

Poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić rekao je da za sjutra nije zakazana sjednica Kolegjuma predsjednika Skupštine. Bojanić, koji je i član Kolegijuma, rekao je da tačan termin održavanja sjednice još uvijek nije poznat. Sjednica bi, međutim, trebalo da bude održana naredne sedmice.

 

„Ali kako je ranije najavljeno, održaće se u narednih nekoliko dana. Tačan datum ne znamo“, kazao je Bojanić.

On je rekao da je izvjesno da će predstavnici opozicije sjutra imati zajednički sastanak.

„Predstavnici Demokratskog fronta, Pozitivne i SNP sjutra će razgovarati o zaključcima koje će predložiti u cilju unapređenja povjerenja u izborni proces ", rekao je Bojanić Radiju Crne Gore.

On je kazao da će biti riječi i o „lex specijalisu“.

„Da vidimo kada bi se mogla održati sjednica sa ovim tačkama dnevnog reda i na kojoj bi vjerovatno, odnosno izvjesno, predstavnici Demokratskog fronta bili u Parlamentu”, zaključio je Bojanić.

Ranije danas šef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović rekao je Radiju Antena M da će poslanici tog političkog saveza prisustvovati sjednici Kolegijuma na kojoj će biti raspravljano o predlogu Zaključaka sa protestnog skupa u Podgorici.

 

„Jer se radi o prijedlogu Zaključak i inicijativama koje smo mi obećali građanima na velikom protestnom skupu a koje su sada došle na red. Potpuno je jasno da ono što smo obećali građanima ćemo pokušati da uvrstimo u dnevni red parlamenta i da se izborimo za usvajanje svega što smo predložili", rekao je Danilović.

On je ponovio i da će predstavnici fronta biti prisutni na sjednicama kada na dnevnom redu bude lex specijalis.

„Bilo bi nedopustivo da predložimo lex specijalis i zaključke u kojima hoćemo trajno da dođemo do poštenih izbora a da se tim povodom ne pojavimo u parlamentu. Vidjećemo kako će proći naše inicijative a onda ćemo analizirati kako smo time zadovoljni“, rekao je Danilović.

Istovremeno, potpredsjednik Skupštine Branko Radulović rekao je Televiziji Atlas da poslanici DF-a neće sjutra prisustvovati Kolegijumu predsjednika Parlamenta, jer na njemu neće biti inicijative opozicije.

"Na sjutrašnjme kolegijumu, ukoliko ga i bude, sigurno neće biti poslanika DF-a. Naime, neće biti održan Kolegijum o inicijativi opozicije o pretočenju zaključaka sa velikog protesnog  narodnog skupa u skupštinsku proceduru", saopštio je Radulović.

Marija Barjaktarović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније