Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

25. 06. 2016. 12:58 >> 12:42
3

LIBERALI PORUČUJU

"Sud će dati građani, a ne naručena istraživanja"

Crnogorski građani imaju pravo na istinite i tačne informacije o njihovim političkim predstavnicima, a pojedine istraživačke agencije, čini se, ne doprinose tome na fer i korektan način, ocijenili su iz Liberalne partije. Kažu da je nevjerovatno da Cedem, već tradicionalno, iz svojih istraživanja izostavlja Liberalnu partiju i lidera i poslanika liberala Andriju Popovića.

Iz CEDEM-a su juče saopštili rezultate junskog istraživanja javnog mnjenja, koje je obuhvatilo i rejting političkih partija. Kazali su da rezultati partija koje su dobile ispod jedan posto podrške, nijesu prezentovani u istraživanju.

"Neshvatljivo je da parlamentarnu partiju, članicu vladajuće koalicije neko godinama ignoriše u javnim objavama i ne informiše javnost o njenom rejtingu. Isto tako, konstantno ignorisanje rejtinga poslanika i predsjednika Andrije Popovića vrijeđa razum. Lider jedne parlamentarne partije, sa snažnom infrastrukturom u gotovo svim Opštinama i nacionalnom pokrivenošću, koji je uz to i jedan od najtrofejnijih sportista Crne Gore i danas aktivno sportski angažovan kao šef crnogorske olimpijske delegacije, što je najveća počast jedne države, mora biti jasno afirmisan u istraživanju koje se prezentuje građanima", poručili su iz Liberalne partije.

Kažu kako ne žele da vjeruju da se ovakve stvari godinama namjerno ponavljaju, uprkos njihovim stalnim apelima.

"Ali, vjerovatno da postoji objašnjenje za stalne pokušaje marginalizacije crnogorskih liberala i liberalne politike u Crnoj Gori koja nije beznačajna. Voljeli bi da se javnost upozna i sa istraživanjima koja su nedavno urađena za potrebe najjače opozicione grupacije koja jasnije prikazuju poziciju Liberalne partije na političkoj sceni", saopštili su Liberali.

Liberalna partija će, kao članica Liberalne internacionalne, ALDE saveza i vladajuće koalicije nastaviti da promoviše ideje slobodnog društva i ekonomskog napretka, a konačni sud naše politike neće davati naručena agencijska istraživanja nego građani Crne Gore na izborima, zaključili su iz ove partije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније