Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 05. 2013. 14:15 >> 16:26
4

O SDP-U

VIDEO: Đukanović – Svi biramo saveznike

Premijer Milo Đukanović je danas ocijenio da ne sumnja da će Socijaldemokratska partija odabrati ono što je uz njihovom najboljem. Na novinarsko pitanje, postavljeno tokom samita u Bečićima, da prokomentariše jučerašnju izjavu poslanika SDP-a Džavida Šabovića, Đukanović je kazao da, kao premijer, ne bi posvećivao posebnu pažnju pojedinačnim političkim stavovima.

 

Đukanović čestitao Srbiji i Kosovu

Đukanović je pohvalio Srbiju i Kosovo, zbog sporazuma o normalizaciji odnosa koji je, kako je rekao, od "istorijskog značaja".

"Komplimenti Beogradu i Prištini zbog sporazuma", rekao je Đukanović.

Sporazum Beograda i Prištine je prvi korak ka regionalnoj stabilnosti, ocijenio je predsjednik Vlade, koji je rekao da je to "odličan iskorak i kapitalni politički rezultat od istorijskog značaja".

Đukanović je kazao da se, sa rješenjem kosovskog pitanja, region može u punoj mjeri posvetiti ciljevima na putu evropskih integracija.

Kao problem regiona, naveo je "nedovoljnu funkcionalnost" Bosne i Hercegovine i to što je Makedonija još u blokadi na putu ka uključivanju u Evropsku uniju.

Đukanović je ocijenio da nije dovoljno da Balkan bude politički stabilan, nego je potreban i ubrzan ekonomski razvoj. Poručio je da je "diskriminacija" to što se Balkan smatra predodređenim za kriminal i korupciju.

Đukanović je rekao da na Balkanu državne politike treba da se oslobađaju emocija i da se prestanu baviti manipulacijama, a glavna preokupacija vlada treba da bude veći kvalitet života građana.

Đukanović se usprotivio, kako je rekao, inferiornoj politici Balkana prema Evropskoj uniji - balkanske zemlje ne treba da se ponašaju prema briselskoj administraciji kao prema strogom učitelju koji će dijeliti lekcije iz određenih oblasti.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније