Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2013. 13:27 >> 11:06
16

KONTRA

SDP: Džavid nije što i Ranko

Stavovi jednog od članova Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) ili predsjednika Opštinskog odbora nijesu stavovi SDP-a, poručeno je iz stranke Ranka Krivokapića.

 Iz SDP-a su reagovali na posljednje istupe poslanika te partije Džavida Šabovića, koji je saopštio da bi trebalo raskinuti koaliciju sa DPS-om, te da se bliži momenat za velike događaje i stvaranje opšteg građanskog pokreta u kojem bi uz SDP bili i Pozitivna, SNP, PzP, liberali, manjinske stranke i samo pojedini "osviješćeni" poslanici DPS-a.

"Mandat da u ime SDP-a komunicira i polemiše sa drugim predsjednicima partija, a kao izraz dostignute demokratske  kulture i poštovanja u političkom životu Crne Gore, ima samo predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić", navodi se u saopštenju SDP-a.

Premijer Milo Đukanović nazvao je juče „svođenjem na trgovinu“ poziv Šabovića na raskidanje vladajuće koaliciji i formiranje nove političke snage u Crnoj Gori. 

Šabović je na to odgovorio da je formiranje građanskog pokreta jedini način da se Crna Gora vrati na put koji je zagovaran uoči referenduma.

"Dosta je što nam drugi stalno sapliću Crnu Goru, ne moramo i mi to raditi. Ovi iz DPS-a to čine najviše i najčešće", kazao je Sabović.

Šabović je podsjetio da je on prvi predlagao da socijademokrate ne dođu na inauguraciju predsjednika Filipa Vujanovića.

"Kad sam počeo da pričam da ne treba ići na inauguraciju, u DPS-u su mislili da je to samo moj stav i da tako ne misli stranačko rukovodstvo. Kad ono, odluka Predsjedništva SDP-a jednoglasna i niko ne ode na Cetinje", rekao je Šabović.

Komentarišući odgovor Đukanovića na njegovu izjavu, Šabović je rekao da je upravo premijer pokazao kako se trguje u politici, navodeći kao primjer nesporazume oko poštovanja koalicionih sporazuma DPS-a i manjinskih stranaka.

"Ja lično, ni moja partija nikada nijesmo trgovali. 0 njegovoj trgovini su nas ovih dana uvjerili prvo Liberalna partija, pa Bošnjaci, koji su najavljivali otkazivanje poslušnosti, jer nije ispunio ono što im je obećao. Eto, ko je trgovac i ko trguje", rekao je Šabović.

On je rekao da se Đukanović poziva na moral "koji je pokazao na putu od Konavala do evropskih integracija".

"Ja sam jedino moralno posrnuo kad sam ga podržao 1997. i pored svega toga", poručio je Šabović.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније