Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objava: I.P. ]

28. 07. 2016. 08:00 >> 07:42
5

OD DEMOSA I SDP-A

Ura traži izlazak iz Vlade

Građanski pokret URA uputio je u utorak veče obavještenje Socijaldemokratskoj partiji (SDP) i Demosu da će, ukoliko vladajuća koalicija u Skupštini o Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) i medijskim zakonima glasa suprotno od njih, donijeti odluku o izlasku iz Vlade.

Visoki funkcioner GP URA Neđeljko Rudović kazao je za Dnevne novine da će URA, ukoliko dođe do različitog glasanja u parlamentu, sazvati hitnu sjednicu Centralnog odbora, na kojoj će biti predložen izlazak iz Vlade izbornog povjerenja.

"U utorak uveče obavijestili smo Demos i SDP da će URA, ukoliko se desi preglasavanje vezano za Elektroprivredu i medijske zakone, donijeti odluku o izlasku iz Vlade, jer to preglasavanje znači brutalno gaženje Sporazuma i ruganje građanima Crne Gore koji traže civilizovan izlaz iz političke krize. DPS pokazuje da to ne želi, već ugrožava Sporazum i jednostrano ga narušava, što znači da mi sa njima nemamo više šta da tražimo u Vladi izbornog povjerenja. Naš stav je jasan. URA insistira na izlasku iz Vlade", rekao je Rudović Dnevnim novinama.

I predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić je, očigledno, sličnog mišljenja, jer kaže da je Sporazum o slobodnim i fer izborima srušen, i da opoziciona trojka mora naći način kako bi izlaskom iz Vlade kaznili premijera za kršenje tog dokumenta.

Podsjećamo, Krivokapić je juče, tokom posjete Bijelom Polju, kazao da je premijer Milo Đukanović osim SDP-a, DEMOSA i Ure, obmanuo i međunarodnu zajednicu i one koji su pomogli i prisustovali sklapanju Sporazuma, što će izazvati veće posljedice i po premijera i po državu.

Đukanović je ranije u Beranama kazao da nije pitanje za njega da li bi izglasavanje novog ugovora sa A2A i neusvajanje zakona o medijima moglo istjerati iz Vlade ministre opozicione trojke.

Na pitanje da li rizikuje da će biti optužen da je izbacio opoziciju iz Vlade, kazao je da "pet para ne da za takvu vrstu optužbe".

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније