Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ Mina ]

29. 08. 2016. 13:17 >> 12:57
2

PAJOVIĆ O IZBORIMA

Loš rezultat biće alibi za legitimnost

Izborni proces neće biti savršen, ali biće najbolji mogući u datim uslovima, ocijenio je predsjednik Skupštine, Darko Pajović, navodeći da će legitimnost izbora biti upitna za one koji nijesu sposobni da ostvare dobar rezultat.

“Legitimnost izbora biće naravno upitna za aktere koji nijesu sposobni da ispune obaveze koje su preuzeli u Vladi. Ovo ne zato što će izborni proces biti sporan, nego zato što će oni imati loš rezultat na tim izborima, a koji je njihova i samo njihova krivica”, poručio je Pajović u intervjuu za portal Antena M.

Upitan da li je, nakon odluke Građanskog pokreta URA da napusti Vladu, stava Demosa i Socijaldemokratske partije da je Sporazum grubo prekršen i ostanka tri ministra u izvršnoj vlasti, Vlada izbornog povjerenja u stanju da ispuni svoju funkciju da dovede do izbora čiji će rezultat svi učesnici priznati, Pajović je saopštio da su oni, ulaskom u Vladu, preuzeli obavezu da pospiješe izborni proces.

Kako smatra, u toj Vladi su se pokazali “ne naročito sposobnim da obavljaju svoj posao”, i izlazak iz Vlade predstavlja, kako je naveo, unaprijed alibi za njihov izborni neuspjeh.

“To je jedina prava istina kada je riječ o Uri. Da li će izborni proces biti regularan, i da li će biti priznat od strane nekih političkih aktera dva su odvojena pitanja”, dodao je Pajović.

On smatra da izborni proces neće biti savršen, ali će biti najbolji mogući u datim uslovima, i svakako bolji od prethodnih izbora.

“Vlada u principu radi stabilno, i ne vidim razloga da bude drugačije”, ocijenio je Pajović.

Pajović, koji je lider Pozitivne Crne Gore, kazao je da je saradnja njegove stranke moguća sa svima koji žele promjene, i ne žele skretanje Crne Gore sa njenog aktuelnog evroatlanskog puta.

“Mjesta za saradnju nema sa onima koji žele status quo i nemire. Predstojeća izborna kampanja biće teška, sa oštrim riječima, pa čak i novim aferama i pokretanjem starih”, ocijenio je Pajović.

Pajović je rekao da oni smatraju da će i nakon izbora biti dio odgovorne vlasti, zato što su kao partija pokazali veći kapacitet da pokrenu političke promjene i da se u tim promjenama ponašaju odgovorno, nego ostale opozicione partije.

Prema njegovim riječima, Pozitivna nudi ono što treba svim građanima Crne Gore, a to su dvije, kako je objasnio, samo na prvi pogled nepomirljive stvari.

“Prvo, to je politička stabilnost i drugo, to su prijeko potrebne političke, ekonomske i društvene promjene. Mi garantujemo da stabilnost neće biti ugrožena, a da će se promjene dešavati. To je princip na kome počiva Pozitivna i duboko sam uvjeren da to prepoznaju svi građani i politički aketri, uključujući i Demokratsku partiju socijalista”, kazao je Pajović.

Upitan da li je i pod kojim uslovima neka od opozicionih stranaka moguć postizborni koalicioni partner Pozitivne, on je saopštio da nemaju oni problem da budu dio vlasti sa drugim partijama bez obzira na tradicionalne, danas, kako smatra, obesmišljene kvalifikacije ko je vlast, a ko opozicija.

Kako je objasnio, postoje tri osnovna uslova da bi sa nekim sarađivali.

“Prvo, to je da se ni na koji način ne dovodi u pitanje državni integritet i prozapadni kurs kojim se Crna Gora kreće. Partije koje na ovo nijesu spremne nisu naši partneri u bilo kojoj varijanti”, naveo je Pajović.

Drugo, dodao je, ne smije se dozvoliti anarhija, nestabilnost, haos, politička entropija.

“Oni koji žele ulične promjene, katastrofična scenarija i haos u bilo kom smislu, ne mogu biti naši partneri”, poručio je Pajovič.

Kako je kazao, nema potrebe i neće sarađivati sa onima koji nisu spremni na političke promjene.

“Nama su potrebne promjene, i to je valjda svima jasno. Dakle, ne želimo partnerstvo sa onima koji žele status quo”, poručio je Pajović.

Komentarišući navode potpredsjednika Vlade, Milorada Vujovića, da su njegove i posjete koleginice Azre Jasavić opštinama čista politička kampanja, Pajović je naveo da Vujović nema političkog kapaciteta, niti integriteta u bilo kom smislu da druge optužuje za bilo šta, zato što se, kako smatra, pokazao nesposobnim da obavlja svoj posao.

“Ja bih volio da ga vidim da u Vladi radi nešto korisno, i ako to bude radio, nemam problem da radeći u interesu države politički profitira. Dakle, on jednostavno ne može da politički profitira zato što je nesposoban, pa mu teško pada činjenica da Pozitivna politički profitira zato što dobro radimo svoj posao. To je jednostavna istina”, kazao je Pajović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније