Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 10. 2016. 00:41   >>  16:52 20

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Brzo ćemo do nove vlade

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, saopštio je da će njegova stranka s tradicionalnim partnerima iz vlasti imati najmanje 42 mandata u novom sazivu crnogorskog parlamenta.


On je saopštio da će DPS odmah nakon zvaničnog proglašenja izbornih rezultata pristupiti razgovorima s partnerima, te da će za kratko vrijeme biti formirana nova Vlada Crne Gore.

Podsjetio je da će Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka (BS) imati po dva mandata, dok će albanske stranke i HGI imati po jedan mandat.

“Sa naših 36 mandata i mandatima tradiciononalnih partnera, nema nikakvih sumnje da će koalicija za evropsku budućnost Crne Gore imati najmanje 42 mandata. Odmah nakon zvaničnog proglašenja rezultata pristupićemo razgovorima s partnerima i za kratko vrijeme doći do nove vlade”, rekao je Đukanović.

Lider DPS-a je rekao i da je ta stranka osvojila 159.000 glasova -tačno duplo više od našeg prvog sledećeg konkurenta koji je osvojio 18 mandata.

On je rekao da je vidio "razdragana lica lidera Ključa, koji su pokušali da ospore veličinu izborne pobjede DPS-a, sumnjičeći ko je dobio više glasova".

"Pa da im pomognemo – Ključ je imala tri konstituenta, DF više im se broja ne zna, plus Demokrate. Kad sve to saberete, DPS je osvojila više glasova od svih njih zajedno", rekao je Đukanović.

On se, kako je dodao, pita do koje mjere čovjek mora izgubiti kontakt sa relanošću da, i kad je završena predizborna kampanja, na kraju izbornog dana dovode u pitanje pobjedu.

"I da bez elementarnog političkog dostojanstva pokušavaju da porede rezultat 15-ak partija sa onim što je DPS napravila sama", naveo je Đukanović.

Istakao je da su tokom kampanje kazali da brane Crnu Gori. Iskazao je zadovoljstvo što smo “odbranili pravo da sami upravljamo budućnošću”.

“Nije bilo jednostavno, velika se sila upregla protiv malene Crne Gore. Ali smo uspjeli. Možemo večeras sa zadovojstvom da kažemo da Crna Gora nastavlja putem sigurne evropske budućnosti”, rekao je Đukanović.

On je rekao da će Crna Gora u narednih nekoliko mjeseci ratifikovati odluku o članstvu u NATO i donijeti odluku za ulazak u Alijansu, a biće intenzivirani pregovori s Evropskom unijom.

“Na ekonomskom planu nastavićemo krupne razvojne projekte, započeti nove. Svi vi ste pravi heroji koji nijeste ustuknuli pred prijetnjom koja se pokušala ispriječiti pred Crnom Gorom. Pomogli ste Crnoj Gori da odbrani nezavisnost, čast naših predaka, budućnost naših potomaka i potvrdili time da je vječna Crna Gora”, poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније