Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

18. 10. 2016. 18:28 >> 00:22
7

REZULTATI DIK-A

DPS-u 36 mandata, DF-u 18...

Demokratska partija socijalista (DPS) je na parlamentarnim izborima osvojila 36 mandata, Demokratski front (DF) 18, Velika koalicija Ključ devet, Demokrate osam, Socijaldemokratska partija (SDP) četiri, Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate (SD) po dva mandata, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i "Albanci odlučno" po mandat. To su privremeni rezultati izbora, koje je objavila Državna izborna komisija (DIK).

Izvještaj o preliminarnim rezultatima je, na današnjoj sjednici DIK-a, usvojen sa 14 glasova "za" i 11 "protiv".

Dio predstavnika opozicije napustio je sjednicu.

Kako je objavljeno na Vajber (Viber) četu Centra za demokratsku tranziciju (CDT), opštinske izborne komisije (OIK) u Podgorici i Nikšiću poništile su glasove na biračkim mjestima broj 74, odnosno 108. Pošto na tim biračkim mjestima pravo glasa ima 1652 građana, ponovljeni rezultati glasanja mogli bi da utiču na raspodjelu jednog mandata, procjenjuju u CDT-u.

Konačne rezultate izbora DIK bi trebalo da objavi u narednih 15 dana. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније