Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

26. 10. 2016. 13:05 >> 12:46
1

O FORMIRANJU VLASTI

SD: Imenovali tim za pregovore

Lider Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović i potpredsjednici Vujica Lazović, Damir Šehović i Mićo Orlandić čine tim koji će, u ime SD-a voditi o formiranju buduće vlasti.

 

Članovi Predsjedništva SD-a su potvrdili odluku, donijetu tokom predizborne kampanje, da se razgovori o koalicionoj vlasti dominantno vode na osnovu izbornog programa predstavljenog u Platformi o formiranju razvojne većine.

“Na sjednici je zaključeno da će Socijaldemokrate u pregovorima insistirati na strateškim politikama i konkretnim rješenjima, koja moraju biti sastavni dio koalicionog sporazuma iz  kojeg treba da  proizađe program rada vlade za naredni četvorogodišnji period. Ponovljeno je i već iskazano insistiranje da Vladu treba formirati što prije, jer postoji jasna i opredijeljena parlamentarna većina, kako bi se u punom kapacitetu nastavio evropski i evroatlanstki, ali i razvojni put Crne Gore”, navodi se u saopštenju SD-a. .

Kako se navodi, na sjednici Predsjedništva, preliminarno su se analizirali rezultati izbora, kako na državnom, tako i na loklanom nivou.

“Konstatovano je zadovoljstvo postignutim rezultatima SD-a, zahvaljujući kojima je sačuvana država Crna Gora od raznih negativnih postizbornih scenarija kojima bi se ugrozila njena suverenost i nezavisnost, evroatlantski put i izgrađeni međuvjerski sklad, ali i izvorna socijaldemokratska ideja”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније