Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

13. 11. 2016. 16:00 >> 15:39
1

SJUTRA SJEDNICA

Širok izbor partnera DPS-a u Gusinju

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Gusinje na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati zakazana je za sjutra. U najmlađoj crnogorskoj Opštini jos nije dogovorena koaliciona vlast. Pregovori između političkih partija su u toku. DPS ima širok izbor potencijalnih koalicionih partnera i u većini partija nadaju se da će biti dio vlasti.

 

Za sada je jedino sigurno da će Gusinje u naredne četiri godine voditi DPS, a pitanje je sa kim.

“Razgovaramo sa svim političkim subjektima u Gusinju i vjerujem da ćemo brzo postići dogovor. Vjerujemo da ćemo postići dogovor sa partijama s kojima imamo dobru saradnju i koje dijele naše programske cijeve”, kazala je Anela Čekić DPS-a.

Ipak, neki od budućih koalicionih partnera DPS-a mogu se naslutiti. To su svakako Socijaldemokrate I oni to ne kriju. Ostalo je samo, kažu, da se dogovore detalji.

“Naknbadno ćemo razgovarati ko će koje funkcije dobiti, ali nama je prioritet programski dio koji smo ponudili u kampanji”, kaže Dženadin Radončić iz SD-a.

U SDP-u su svjesni da će morati da se presale u opozicione klupe.

“Bićemo opozicija koja će biti konstruktivna I koja će pokušavati das a te pozicije da doprinos razvoju Gusinja”, kaže Elvis Omeragić SDP-a.

Upućeni u političke prilike u Gusinju tvrde da će DPS formirati vlast sa Socijaldemokratama, Bošnjačkom strankom i koalicijom DUA i Albanske alijanse, međutim I u najjačoj opozicionoj stranci za Gusinje očekuju dogovor sa DPS-om.

“Najprirodnija koalicija je ona kojoj smo dali podršku I na državnom nivou. Naša partija na lokalnom nivou je dala podršku listi Sigurnim korakom- Milo Đukanović”, kazao je Sait Čekić iz Partije za Gusinje.

Kako će izgledati politička scena u Gusinju I ko će sa DPS-om vršiti vlast znaće se u narednih desetak dana kada se završe intenzivni dogovori I pregovori. 

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније