Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

29. 11. 2016. 18:06 >> 17:44

PEJOVIĆ - HLOBENJ

Podrška Slovačke na putu integracija

Crna Gora, sveobuhvatnim i temeljnim reformama, ostvaruje odlične rezultate u pregovaračkom procesu i može da računa na snažnu podršku slovačkog predsjedništva na tom putu, rekao je ambasador Slovačke, Roman Hlobenj.

On je u razgovoru s ministrom evropskih poslova, Aleksandrom Andrijom Pejovićem kazao da Crna Gora može da računa na snažnu podršku slovačkog predsjedništva Savjetom EU, za otvaranje novih poglavlja do kraja godine.

"Hlobenj je prenio punu podršku slovačkog predsjedništva evropskoj perspektivi zapadnog Balkana istakavši da Crna Gora u tom smislu predstavlja svijetli primjer koji ostale države regiona mogu slijediti na putu prema punopravnom članstvu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je kazao da je zadovoljan zbog formiranja nove Vlade, za koju je ocijenio da će biti vlada kontinuiteta po pitanju sprovođenja ključnih vanjskopolitičkih prioriteta članstva u EU i NATO.

Hlobenj je čestitao na formiranju Ministarstva evropskih poslova s kojim će, kao ambasador države članice EU sarađivati u narednom periodu.

"Pejović je istakao da će pristupanje EU biti u fokusu rada nove vlade i upoznao ambasadora Hlobenja s planovima u pregovaračkom procesu, posebno u pogledu nastavka ispunjavanja uslova za otvaranje i zatvaranje pregovaračkih poglavlja", piše u saopštenju.

On je uvjeren da će se dobri rezultati nastaviti i u narednom periodu, "kao i da će oni biti najbolja potvrda posvećenosti i odlučnosti Crne Gore da proces evropske integracije kvalitetno i efikasno dovede do kraja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније