Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 01. 2017. 19:30 >> 19:08
1

VUJANOVIĆ PRIMIO AKREDITIVE

Novi hrvatski ambasador Veselko Grubišić

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas, u rezidenciji na Cetinju, akreditivna pisma ambasadora Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša. Novi ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić kazao je da je zadovoljan štop će svoju diplomatsku misiju vršiti u Crnoj Gori i da će biti posvećen afirmaciji i unaprjeđenju odnosa dvije države.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao poštovanje Hrvatskoj za njenu podršku i pomoć u evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore. 

"Posebno je naglasio vrijednost priprema i zajedničkog djelovanja u mirovnim misijama čime se pokazalo da je Vojska Crne Gore pouzdan partner u izvršenju ovih značajnih međunarodnih obaveza", navodi se u saopštenju. 

Bilateralne odnose Crne Gore i Hrvatske ocijenio je odnose sadržajnim, ističući kao zajednički interes njihovo dalje unaprjeđenje.

Vujanović primio akreditivno pismo novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Luksemburga Olivier Baldauff-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Crnogorski predsjednik je ocijenio da je iskustvo Luksemburga u evropskim i evroatlanskim integracijama bilo značajno za Crnu Goru u pristupanju  EU i NATO-u. Konstagtovao je da je važno da unaprijedimo ekonomsku saradnju i kazao kako očekuje da će tome, prije svega, biti posvećena diplomatska misija novoimenovanog ambasadora.

Ambasador Olivier Baldauff se saglasio sa ocjenom o kvalitetnim odnosima dvije države i mogućnošću da se oni dalje unaprjeđuju.

Vujanović je, primajući akreditiv novoimenovanog ambasadora Bangladeša Hassan Mahmood Khandker-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi, ocijenio nužnim da se uspostavi ugovorna osnova saradnje dvije države i definišu prostori moguće saradnje, prije svega kroz aktivnosti privrednih komora i odgovarajućih udruženja poslodavaca.

Ambasador Hassan Mahmood Khandker je kazao da će biti potpuno posvećen uspostavljanju odnosa između dvije države.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније