Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 01. 2017. 19:40 >> 19:16
3

GLASANJE U SENATU

Pejanović: Potvrda svega što smo uradili

"Jednoglasnim usvajanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, Spoljnopolitički odbor Senata Sjedinjenih Američkih Država je još jednom dao pozitivno mišljenje i potvrdu o onome što je Crna Gora uradila u proteklom periodu po pitanju reformi i dostizanja visokih međunarodnih standarda“, kazao je nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović. On je podsjetio da ta lijepa vijest koja je, kako je rekao, sinoć kasno po našem vremenu stigla iz možda najznačajnije zemlje Sejvernoatlanske alijanse, znači da su stvoreni svi uslovi za brzo procesuiranje Pristupnog protokola i prema Senatu SAD-a.

"Ovo je da drugi put Crna Gora dobija pozitivno mišljenje i potvrdu za sve što je uradila. Vjerujemo da će ovakav slijed događaja rezlutirati donošenjem odluke, ako ne jednoglasno, onda sigurno ogromnom većinom glasova i u Senatu“, kazao je Pejanović. On je dodao da je do sada dvadest od 28 država okončalo kompletne procedure ratifikacije Pristupnog protokola Crne Gore NATO-u.

"Prije dva dana su proceduru završile tri države – Norveška i Italija su okončale proceduru u Parlamentima, dok je predsjendik Češke Republike potpisao Ukaz o ratifikaciji i time se okončala i njihova kompletna procedura. Upravo među osam preostalih država još su Francuska i Portugalija koje imaju istu nacionalnu proceduru, a koja zahtjeva dodatno vrijeme da predsjednik potvrdi ono što su Parlamenti usvojili“, objasnio je Pejanović. Nacionalni koordinator je podsjetio da je pored pomenutih SAD, Francuske i Portuglaije, preostalo da Protokol ratifikuju još Kanada, Francuska, Njemačka, Španija i Grčka.

"Poslije tih ratifikacija slijedi i ratifikacija Protokola u našem parlamentu. Nakon usvajanja takve odluke instrumenti ratifikacije se dostavljaju Stejt Dipartmentu i taj trenutak je trenutak članstva Crne Gore u Sjevernoatlanskom savezu“, kazao je Pejanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније