Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 01. 2017. 08:09 >> 07:46
13

DANILOVIĆ PORUČIO

Njegošem se ne kusura

Potpredsjednik Demosa i bivši ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, kazao je da je protiv zahjteva SNP-a o formiranju vlasti u Kotoru, navodeći da je takav potez već viđen i da ne sluti na dobro.

 

On smatra da se prije bilo kakve odluke o izlasku na izbore u Nikšiću i mogućem formiranju parlamenta i vlade u sjenci, mora riješiti pitanje formiranja vlasti u Kotoru.

Govoreći o mogućem povratku SDP-a i URA-e u Skupštinu kada se bude glasalo o učlanjenju Crne Gore u NATO, Danilović je kazao da se nada jednom velikom opozicionom dogovoru.

"Mislim da ni iz jednog razloga ne treba ući u plenum, prije nego se izađe u susret zahtjevu opozicije za raspisivanjem vanrednih izbora", istakao je Danilović u intervjuu Portalu Analitika.

Kada je riječ o povlačenju predloga da dan Njegoševog rođenja bude državni praznik, Danilović je rekao da je znao da taj predlog neće proći, jer je, prema njegovim riječima, priča o Njegošu bila planirana kao nešto čime treba platiti mir u Vladi i glasanje za smanjenje naknada majkama.

"Rekao sam prije povlačenja predloga da to neće proći, jer je Njegoš bio planiran kao neko i nešto čime treba da se plati mir u Vladi i glasanje za smanjenje naknada majkama. Bilo je očigledno. Sa Njegošem se ne kusura i to će svima ubrzo biti jasno. Bošnjakinjama je to slaba utjeha, a svima nama uvreda! O takvim stvarima se odlučuje u redovnim političkim prilikama, slavljenički i konsenzusom. Naravno, ako imamo zrelu i državničku elitu", rekao je Danilović.

On je kazao i da se Petrovićima ne odužuje spomenicima i datumima, nego stvaranjem Crne Gore po mjeri najljepših vrijednosti koje je dinastija poštovala.

"Ništa lakše i radije u minulih 70 godina nismo rušili od datuma i spomenika. Njegoša treba čitati, to je nagrada i ispunjavanje duga. Njegošev dan treba da bude kruna u Crnoj Gori koju je proslavio. Njegoš nije bio osvajač nego mučenik, zarobljenik vlastite, ispjevane slobode! Sredimo i uredimo državu, budimo opet ponosni građani i – odužili smo mu se", kazao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније