Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2017. 09:06 >> 08:42
6

DF

Rusija i Amerika da posreduju u dijalogu

Ne postoje uslovi za direktan razgovor opozicije sa nelegitimnom Vladom i u tom procesu bi kao posrednici, trebalo da učestvuju i predstavnici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, kazao je funkcioner Nove srpske demokratije i član Predsjedništva Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

On je, komentarišući mogućnost razgovora sa DPS-om o rješavanju političke krize, kazao da dijalog po definiciji podrazumijeva direktan razgovor.

„Uvjeren sam da se nijesu stekli potrebni uslovi da bi opozicija sjela za isti sto sa nelegitimnom Vladom. Kako neko, ko je po svim demokratskim uzusima nelegitiman, može nekom drugom, ko je apsolutno legitiman, nuditi direktan razgovor o bilo čemu. Kao znak dobre volje, lično mi je prihvatljivija varijanta posredovanja u tim eventualnim razgovorima. Ta, da je nazovem „šatl diplomatija“, podrazumijevala bi ne isključivo povremeno korumpirane predstavnike Brisela, već predstavnike SAD i Rusije“, istakao je Bulajić u razgovoru za "Dan".

Govoreći o opozicionom bojkotu Skupštine, ocijenio je da taj vid političke borbe daje rezultate.

„Efikasnost bojkota bi, sasvim sigurno, bila potpunija, ukoliko bi paralelno sa tim išli i protesti jedinstvene opozicije. Demokratski front je sa svojim članovima, simpatizerima i svim drugim građanima, u crotekle dvije godine dao veliku žrtvu i pokazao moć, ali i želju za promjenama. Uvjeren sam da su bojkot i demokratski protesti paralelno s njim recept kojim se definitivno dolazi do promjene odnarođene vlasti, a samim tim do srećnijih dana za građane Crne Gore“, naveo je Bulajić.

Podsjetio je i da je opozicija proglasila i bojkot lokalnih izbora u Nikšiću.

„U Nikšiću se 12. marta neće desiti nikakvi demokratski izbori. Ukoliko se misli na takmičenje jedne partije sa samom sobom, to je neka druga priča. To neodoljivo podsjeća na izbore koje su komunisti sprovodili neposredno poslije Drugog svjetskog rata. Ali, istini za volju, tada su bile dvije biračke kutije, od kojih je jedna bila „ćorava“. Sada će, u veoma sličnom ambijentu u Nikšiću ipak biti samo jedna“, ističe funkcioner Nove i DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније