Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 03. 2017. 22:55 >> 22:32
11

DEMOKRATE OCJENJUJU

"DPS pobijeđen u Nikšiću"

Demokratska partija socijalista je pobijeđena, a Milo Đukanović nokautiran u svom rodnom gradu, najtačniji je zaključak koji se izvodi iz rezultata današnjih lokalnih izbora u Nikšiću, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

"Kako drugačije prokomentarisati činjenicu da je – i pored svih pritisaka, prijetnji otkazima, kupovine ljudskih duša i ucjena, i pored prebrojavanja krvnih zrnaca kojima su bili izloženi građani Nikšića posljednjih mjeseci, i pored svih poluga moći koje su DPS-u i organizovanim kriminalnim grupama bile na raspolaganju – od zloupotreba resursa na državnom nivou do onih tragikomičnih na lokalnom, i pored kreiranja atmosfere preko svojih glasila kako su oni koji ostanu doma izdajnici i državni neprijatelji – na izbore izašlo ne više od 45% građana sa pravom glasa", pitaju Demokrate.

Oni kažu da, ako zanemarimo da je na ovim izborima DPS, osim što je pretrpjela žestok poraz, otkrila i svoje pravo lice, pa sada cijeli svijet može da posvjedoči istinitost riječi predsjednika Demokrata.

"Da “mi, preko puta sebe, za protivnika nemamo čovjeka koji zna šta je demokratija, već posljednjeg diktatora na tlu Evrope”, današnji izbori – paradoksalno, ali istinito – potvrda su da je proces smjene ove vlasti nezaustavljiv", ocjenjuju Demokrate.

Oni smatraju da "veoma veliki broj" nevažećih listića daje povod za nesumnjiv zaključak – i značajan broj onih koji su izašli na izbore postavili su DPS na pravo mjesto taman koliko i oni koji su ostali kod kuće.

"Bilo kako bilo, DPS nema legitimitet za vršenje vlasti u Nikšiću. Građani Nikšića, kao nedavno i Budve i Kotora, pokazali su im jasan put u političku prošlost", zaključuju Demokrate. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније