Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

17. 03. 2017. 21:52 >> 21:28
2

SDP PETNJICA

Tiganj i Osmanović da vrate mandat

Petnjički Odbor Socijaldemokratske partije (SDP) zatražio je, nakon večerašnje sjednice Skupštine Opštine, da, kako su naveli, bivši odbornici SDP-a Eldar Tiganj i Adis Osmanović vrate mandat "partiji sa čije liste ga crpe". Večeras je, glasovima DPS-ovih i po dva odbornika SD-a i SDP-a, sa funkcije predsjednika SO smijenjen Adnan Muhović (BS). Kako saopštavaju iz SDP-a, Odbornički klub te partije napustio je sjednicu SO jer nije uvažen njihov prijedlog za izjašnjavanje o povjerenju predsjednicima Opštine i Skupštine opštine.

Kako navode iz petnjičkog Odbora SDP-a, njihovi odbornici su, na sjednici SO, zastupali stav Odbora o smjeni predsjednika Opštine i SO. 

"U Skupštini smo bili sa stavom da glasamo za smjenu  i Agovića i Muhovića kao predstavnika ove neodgovorne vlasti. Iznijeli smo i dio afera kojima su predstavnici koalicije DPS – BS zasipali javnost, kao što su afera "Rumunski auto", afera netransparentnog i nezakonitog zapošljavanja u opštini, kao i afere Snimak 1 - korupcija, Snimak 2 - zloupotreba asfalta, Snimak 3 – socijale itd", navode iz SDP-a.

Iz te partije naglašavaju da je odavno svima jasno da DPS-u Petnjice nije ništa sveto. 

"Pomenute afere pokazuju kako oni trguju ljudskim dušama u Petnjici za radna mjesta, asfalt i socijale. Kada su vidjeli da Tužilaštvo ne reaguje, onda su se bestidnici okrenuli da ucjenjuju i kupuju i odbornike. Valjda im je cilj da, kao i u Nikšiću, imaju jednopartijski lokalni parlament, sindrom koji se očigledno širi kao kuga, dok nadležni državni organi ćute. Svima je jasno da odluke odbornika Adisa Osmanovića i Eldara Tiganja da glasaju za prijedlog DPS-a nijesu motivisane političkom evolucijom, već da su nasjeli na političku korupciju i da su postali dio folklora DPS-a ili njihov bezvrijedni privezak", navodi se u saopštenju petnjičkog SDP-a. 

Oni, obraćajući se saopštenjem, poručuju građanima Petnjice da im je DPS uzeo novac.

"Kupio vaš glas da bi protjerao vašu djecu, ponizio majke, ukrao socijalu, a sada vam kupuje i duše koristeći bezobzirne ljude koji trguju vašom podrškom. Sigurni smo da naši preci nisu zaslužili da njihovi potomci imaju takvu vlast  kojoj se ismijava čitavi svijet. Budite sigurni da će SDP sa još jačim elanom i entuzijazmom napraviti borbu da se smijeni ova neodgovorna vlast, a takođe i da se svi zaslužni privedu pravdi, bilo oni koji kupuju ljudske duše koje su na prodaju, bilo one koji se prodaju zarad lične, sitne koristi". 

Iz te partije pozivaju, kako kažu, bivše odbornike SDP-a, Eldara Tiganja i Adisa Osmanovića, "koji su se pridružili nizu korumpiranih odbornika u Crnoj Gori da, partiji sa čije liste crpe mandat, vrate mandate  i na taj način makar malo umanje sramotu koju su nanijeli sebi lično".

Opštinski Odbor SDP Petnjica će, kako se navodi u saopštenju, pokrenuti unutarpartijsku proceduru za isključenje Tiganja i Osmanovića iz partije, "a u skladu sa Statutom partije".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније