Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

19. 03. 2017. 07:50 >> 07:27
5

MATERN O BOJKOTU

Parlament mjesto za debatu

Vlada Njemačke sada čeka da predstojeći javni sudski postupak o dešavanjima uoči izbora, protiv osoba koje se sumnjiče u ovom slučaju, dovede do detaljnih dokaza koji će se cijeniti od strane zainteresovane javnosti. To je od velikog značaja i za stvaranje mišljenja u inostranstvu, ali prije svega za unutrašnju politiku, saopštio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern.

Ističe da je Vlada Njemačke primila k znanju nove dokaze iz britanskih i američkih obavještajnih izvora da su zvaničnici Kremlja u dosluhu sa srpskim nacionalistima pokušali da nasilno zbace proameričku Vladu u Crnoj Gori u oktobru prošle godine.

Govoreći o opozicionom bojkotu parlamenta, njemački ambasador je rekao da se "vladavina naroda, tj. demokratija temelji na mirnom takmičenju različitih političkih mišljenja.

"Dakle, debata nije tegoba ili smetnja; ona tu i pripada. U parlamentarnoj i reprezentativnoj demokratiji, mjesto za vođenje debata je parlament. I pored jake kritike na proces parlamentarnih izbora održanih u oktobru 2016, opozicija sama priznaje da je osvojila 'najmanje' 39 mandata. Tih 39 izabranih poslanika su svojim biračima dužni da se takmiče u kreiranju politike u Crnoj Gori. Kroz vješto i aktivno uključivanje u raspravu i sopstvenim kreativnim idejama, opozicija može da – tako pokazuje parlamentarno iskustvo – itekako oblikuje politiku i zakonodavstvo, kao npr. u slučaju traženih izmjena izbornih zakona i sastava izbornih komisija", kazao je Matern za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније