Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ Mina ]

03. 10. 2017. 09:30 >> 09:01

AMBASADOR NJEMAČKE

Uslovljavanje otežava dijalog

Iako javno postavljeni uslovi za otpočinjanje dijaloga nijesu ispunjeni sagovornici prvo treba da počnu nezvanične razgovore, kazao je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern.

 

On je to kazao odgovarajući na pitanje šta predstavnici vlasti i opozicije treba da urade da bi došlo do pomaka u rješavanju političke krize.

Matern je rekao Vijestima da osnovna pretpostavka za otpočinjanje svakog dijaloga jeste da nijedna strana ne postavi uslov za njegovo otpočinjanje, ako zna da druga strana isti ne može ili ne želi da prihvati.

"Iako javno postavljeni uslovi za otpočinjanje dijaloga nijesu ispunjeni sagovornici prvo počinju nezvaničan dijalog. Kada im se stavi do znanja da njihovi uslovi još nijesu ispunjeni, potvrđuju da nezvanično vođeni razgovori ne predstavljaju odricanje od uslova za otpočinjanje zvaničnog dijaloga", kazao je Matern.

Matern je rekao da ambasada Njemačke sa velikom pažnjom prati suđenje za aferu "državni udar", navodeći da očekuju svim "razumljivu ocjenu dokaza" koja će biti od velikog značaja za crnogorsku javnost i stvaranje mišljenja u inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније