Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2017. 14:21 >> 13:55
4

ORLANDIĆ OCIJENIO

Glas SDP-u i Uri je glas za DF

Glas za koaliciju SDP-a i Ure na lokalnim izborima u Herceg Novom biće glas za Demokratski front (DF), ocijenio je koordinator Socijaldemokrata za južnu regiju, Danilo Orlandić.

 

On je saopštio da su građani Herceg Novogo svjedoci da ni eksperimenti sa "građanskim" listama ne daju "ama baš nikakvog rezultata", te da su posljednjih tri godine u tom gradu protekle u znaku nestabilnosti vladajuće koalicije, podjele "Izbora" na dva dijela.

Orlandić je istakao da je vrijeme da i Herceg Novi "poslije dugo sušnih godina, nakon predstojećih lokalnih izbora, ponovo zauzme mjesto koje mu je vazda pripadalo - mjesto ljetnje turističke prijestonice Crne Gore".

"I to na krilima Socijaldemokrata Herceg Novog i našeg izbornog programa, koji ćemo predstaviti u danima koji slijede, detektujući pažljivo sve ključne probleme sa kojima se građani Novog susreću, nudeći adekvatna, realna i ostvariva rješenja", istakao je Orlandić.

Komentarišući, kako je rekao, takozvanu "građansku" opoziciju, Orlandić je rekao da su nekada ljuti protivnici "na lokalu", SDP i URA, najavili zajednički nastup na lokalnim izborima.

"Vrlo svjesni da bi ih samostalni nastup odveo u političku prošlost, jer cenzus ne bi gledali, a i ovako je vrlo upitan. Ukoliko bi kojim slučajem ostvarili taj cilj, onda građanke i građani Herceg Novog, moraju znati da njihov mandat ide na konto rušilačkih političkih opcija Herceg Novog i Crne Gore. Zato, nema sumnje da glasno kazati - glas za koaliciju SDP i URA je glas za Demokratski front. Tu nema nikakve dileme, u pitanju je ista matrica kao u Budvi i Kotoru, gdje već ima ozbiljnih nesuglasica i problema u funkcionisanju tih lokalnih samouprava, a kako i ne bi kad se vlast u tim gradovima sastoji od desetak političkih opcija koje imaju makar toliko različitih stavova o bilo kom lokalnom pitanju", smatra Orlandić. 

Sigurni su u SD-u, kako je rekao, da se Novljani "neće tako lako prevariti i da će politički mudro slijediti primjer Tivta, gdje u gradskoj vlasti čiji smo aktivni dio, dosljedno i stabilno realizujemo svoj izborni program".

Izbori u Herceg Novom biće održani 7. maja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније