Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda/Dan ]

26. 05. 2017. 08:10 >> 07:56
30

NAKON OSTAVKE MILIĆA

Šćekić kandidat za predsjednika SNP-a

Predsjednik opštine Berane i funkcioner Socijalitičke narodne partije Dragoslav Šćekić biće kandidat za predsjednika te partije na Kongresu koji bi uskoro trebalo da bude zakazan, saznaje Pobjeda. Dosadašnji lider Srđan Milić, koji je juče podnio ostavku na tu funkciju, poručio je da će njegov poslanički mandat ostati u SNP-u.

 

“Što se tiče poslaničkog mandata, on ne pripada meni, već SNP-u. Tako je bilo i 2003. godine, kada sam prvi put postao poslanik, i 2011. godine kada sam, kao predsjednik partije svojevoljno izašao iz parlamenta. Tako će biti i sada, to znači da moj poslanički mandat pripada SNP-u i , partiji je na raspolaganju”, rekao je Milić listu Dan.

On je u vezi sa daljim rukovođenjem SNP-om i izborom novog lidera partije, kazao da očekuje da se u najskorije vrijeme biti zakazana sjednica Glavnog odbora u vezi sa konstatacijom ostavke i donošenjem odluka koje će definisati unutarpartijske postupke oko organizovanja osmog kongresa.

“Kongres jedini bira predsjednika partije. U SNP-u će se i dalje odlučivati unutar SNP-a”, navodi Milić.

Put za kandidaturu Šćekića otvoren je nakon izjave njegovog saveznika Aleksandra Damjanovića da ne želi da se kandiduje za predsjednika SNP-a i da tu ,,funkciju treba da zauzme neko mlađi“.

O Šćekićevoj kandidaturi za predsjednika SNP-a bilo je riječi i na sjednici beranskog SNP-a održanoj prije dva dana gdje je Milić ponovo i jednoglasno prozvan da podnese ostavku.

“Šćekićevu kandidaturu bi podržali svi odbori na sjeveru, ali bi mogao da računa i na podršku Ulcinja, pa i dijela Podgorice i Nikšića”, ocjenjuje izvor Pobjede iz vrha SNP-a.

Šćekić se prije par dana jedini od opozicionara pojavio na proslavi Dana nezavisnosti, a njegov izbor na čelo SNP-a osnažio bi i poziciju te partije pred veoma važne lokalne izbore u Beranama naredne godine, gdje njegova partija u koaliciji sa Frontom obavlja vlast.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније