Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 06. 2013. 18:38 >> 18:38

ANKETNI ODBOR

O Mugoši i Vučeliću na narednoj sjednici

Skupštinski Anketni odbor za rasvjetljavanje okolnosti u vezi sa aferom snimak trebalo bi na narednoj sjednici da se izjasni o proširenju liste osoba koje će biti saslušane pred tim tijelom, nakon upoznavanja njegovih članova sa obrazloženjem takvog zahtjeva.

Predsjednik Odbora Koča Pavlović pojasnio je da će se na narednoj sjednici tog tijela izjasniti o inicijativi da izjave pred Odborom daju gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i predsjednik Demokratske partije socijalista Glavnog grada, Vladan Vučelić.

Pavlović je podsjetio da je na sjednici, na kojoj je na pitanja članova Odbora odgovarala direktor Zavoda za zapošljavanje, Vukica Jelić, citirao dokument Odbora DPS Glavnog grada u kom se govori o načinu realizacije dva projekta zapošljavanja.

To su, precizirao je Pavlović, nesporno primjeri partijskog zapošljavanja, "a radi se o privatno-javnom partnerstvu sa Rokšpedom vezano za zapošljavanje na trafikama i projektu zapošljavanja visokoškolaca", gjde je, dodao je, Odbor Glavnog grada napravio spisak osoba koje treba zaposliti i uputio ga Zavodu.

"Jelić je rekla da te tvrdnje nijesu tačne, moj predlog je da pozovemo one koji znaju da li su tvrdnje tačne ili netačne i provjerimo istinitost iskaza Jelić", kazao je Pavlović.

Članovi Odbora će, nakon što se upoznaju sa dokumentom, glasati o proširenju liste.

Oni su se na današnjoj sjednici izjasnili i o predlogu da se obraćanje Pavlovića institucijama i upućivanje 105 zahtjeva za dobijanje dokumentacije verifikuje kao obraćanje koje je urađeno preko arhive Skupštine u skladu sa potrebama Odbora.

Za taj predlog glasalo je šest opozicionih članova Odbora, dok je isti broj članova iz redova parlamentarne većine bio protiv.

Milutin Simović iz DPS kazao je da smatra da je takav Pavlovićev postupak nelegitiman i nezakonit.

Njegov partijski kolega Obrad Stanišić ocijenio je da je Pavlović time prekršio zakon, jer nije nikog konsultovao. "Vi jeste predsjednik Odbora, ali nijeste Odbor".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније