Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

25. 07. 2017. 18:05 >> 17:55

DARMANOVIĆ U SARAJEVU

CG i BiH posvećenje evropskom putu

Crna Gora i BiH su posvećene regionalnoj saradnji, bržem i kvalitetnijem napredovanju na evropskom putu, zato će se zajedničkim naporima, kroz nove modele regionalnog i ekonomskog povezivanja, dodatno unapređivati bilateralni odnosi, istaknuto je na sastancima ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Darmanović i njegov kolega iz BiH Igor Crnadak potpisali su Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara BiH o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava, koji će doprinijeti racionalizaciji troškova i efikasnosti funkcionisanja diplomatsko-konzularnih predstavništava dvije zemlje, čime se još jednom potvrđuje visok stepen dobrosusjedskih odnosa.

"Tokom razgovora ministra Dramanovića sa sagovornicima izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, što pokazuje veoma intenzivan politički dijalog, kao i sadržajna saradnja u svim oblastima. Pozitivno je ocijenjena dinamika kojom se aktuelna bilateralna pitanja rješavaju i konstatovano da će dvije države nastaviti da dalje grade dobre odnose, na osnovama dobrosusjedstva, prijateljstva i međusobnog uvažavanja", poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Darmanović je ponovio spremnost Crne Gore da pruži podršku i prenese znanje i iskustvo u integracionom procesu, ne samo Bosni i Hercegovini već svim zemljama regiona koje za to pokažu interes.

"Pozdravljeni su napori na jačanju pravnog okvira za saradnju dvije zemlje kroz potpisivanje novih sporazuma, te ukazano na potrebu jačanja ekonomske saradnje, budući da za to postoje brojni potencijali, posebno u oblastima turizma, saobraćajnog povezivanja i energetike", saopšteno je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније