Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 08. 2017. 09:46 >> 09:21
1

DPS O PREPUCAVANJIMA

DF i Demokrate veže materijalni interes

Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora, nakon međusobnih prepucavanja posljednjih dana, nalaze se pred ispitom - ili će raskinuti koalicije u tri primorska grada, ili že zbog šake dolara preći preko svega što je rečeno, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić saopštio je kako je javnost prethodnih dana bila u prilici da čita "iskrene stavove crnogorske opozicije o međusobnim kvalitetima".

"Ogoljeno, bez maski ali prije svega primitivno i vulgarno, kako im je i svojstveno, Demokrate i DF saopštili su svojim biračima ali i svim ostalim građanima, šta zapravo misle jedni o drugima. Nakon svega što je uzajamno izrečeno, teško je zamisliti da su ove dvije partije u koaliciji - i to u čak tri grada na primorju - Kotoru, Budvi i Herceg Novom?! Pa ipak, riječ je o još jednom crnogorskom političkom apsurdu koji kao i uvijek počiva na istoj osnovi - mržnji i animozitetu prema DPS-u, političkoj frustraciji i opsjednutosti najjačim političkim subjektom u Crnoj Gori", saopštio je Anđušić.

On je rekao da je mučno posmatrati kako nakon svega što je međusobno rečeno niko ne dovodi u pitanje postojanje ionako nefunkcionalnih koalicija u pomenutim gradovima.

"Očito da su goli materijalni interes i želja za vlašću jedino vezivno tkivo ove dvije partije. Ipak, nameće se pitanje šta sve ovo govori o moralu, dostojanstvu, časti jednih i drugih. Jer, ostanak u koaliciji nakon svega što je rečeno znači i gaženje sopstvenog digniteta i moralno posrnuće obje strane. I jedni i drugi, i Bečićevi i Mandićevi, nalaze se pred ispitom - ili će raskinuti postojeće koalicije i time demonstrirati bar malo odgovornosti ili će, očekivano, zbog šake dolara i sitnog dnevnopolitičkog interesa preći preko svega što je rečeno i pokazati da preživljavanje na vlasti nema cijenu, dok su interes građana i samopoštovanje nepoznate kategorije u njihovom moralnom kodu", zaključio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније