Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

09. 08. 2017. 18:37 >> 18:08
3

DUBOKE PODJELE

Barski DEMOS sa dva predsjednika

Goran Danilović u Baru nema svoje (potplaćene) pristalice, a samim tim ni podršku u svojim pučističkim naumima, stoji u saopštenju koje je medijima dostavio, kako se potpisao, predsjednik OO Demos Bar Savo Vujošević. "To za koga je barski Demos vidjećemo ubrzo, nakon što svoj stav kažu naši članovi opštinskog odbora i lokalne stranačke Skupštine. Vidjećemo stav barskog Demosa i na stranačkoj izbornoj Skupštini u Mojkovcu 27. avgusta", poručio je takođe predsjednik OO Demos Bar Aleksandar Rakočević.

"Budući da bivši predsjednik IO Danilović kukavički već nedeljama izbjegava da se pojavi na stranačkim organima, pozivamo ga da konačno smogne snage i pojavi se makar u kancelarijama barskog odbora i predloži to što ima, pa makar u svrhe zaštite poveo i svu svoju rođačko-kumovsku ekipu. Ili možda Danilović smatra da se Bar ne nalazi u Crnoj Gori, te da ga treba zaobići, naravno skrivajući se iza istine: u Baru nema svoje (potplaćene) pristalice, a samim tim ni podršku u svojim pučističkim naumima", napisao je u svom saopštenju, kako se predstavio - predsjednik barskog Demosa, Vujošević.

"Nije nam jasno da li zaista kolega Savo Vujošević vjeruje da je predsjednik barskog Demosa samo zato što je ugrabio ključ od kancelarije i što mu je predsjednik Demosa to blagoslovio? Demos ipak nije katanac, nije gola sila, nije ni vrijeđajući ton. Kolega Vujosević je, zajedno sa mnom, do juče prezirao ljude koji se lažno predstavljaju, branio od njih i opštinske institucije i Crkve kada je trebalo", poručio je, kako se predstavio, predsjednik barskog Demosa Rarkočević.

Vujošević je Daniloviću i njegovim pristalicama poručio da će, "kao barski odbor, insistirati da se ispita gdje je pošao svaki cent koji je Danilović, sada već očigledno, isplatio svojim pristalicama u svrhe motivisanja pučističkog razbijanja stranke na terenu, a takvih ima od sjevera, pa do našeg juga". Barski Demos će, naglasio je Vujošević, do kraja ostati privržen ideji koju je utemeljio njegov osnivač, Miodrag Lekić. 

S druge strane, Rakčević poručuje:

"Demos u Baru nije bilo koji pojedinac, nije ni odmetnuta grupa naših kolega koja je obila bravu naših stranačkih prostorija i stavila katanac na kancelarije. Bila bi to jadna i čemerna Stranka ako bi mjera uspjeha bio sindžir na vratima i katanac od "kilo i po"! 
Demos nije Stranka u kojoj se ideja mjeri kilažom gvožđa, otetim stolicama i javnim uobraženjem da je dovoljno sebe predstaviti predsjednikom nečega. Demos je bio i ostaće Stranka pristojnih, vaspitanih i upornih ljudi".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније