Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 08:04 >> 07:35
15

GOATI POZIVA

Srpska kuća da ne kvari odnose sa CG

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Vladimir Goati ocijenio je da Srbija, kao zemlja koja ima toliko ljudi u susjednoj državi Crnoj Gori, ima pravo da otvori Srpsku kuću, koja će služiti onima koji se u našoj zemlji osjećaju kao Srbi.

Smatra da je to dobra ideja, ali samo dok služi onome čemu je namijenjena. U svakom druugom slučaju, dodaje on, radi se o njenoj zloupotrebi.

"Jer je to onda nametanje političkih interesa i to parcijalnih poliitčkih interesa, a upravo se to željelo preduprijediti. To onda nije građanska sfera i nije ono čemu je institucija namjenjena. Jer, može se lako desiti da i neka druga partija koja brani interese Srba u Crnoj Gori poželi da koristi ovu zgradu za svoje djelovanje. Na taj način jedna dobra ideja može biti kompromitovana”, rekao je Goat za Dnevne novinei.

Dodaje da ovakvo ponašanje može izazvati reakcije Srbije, te da partijski sastanak Nove srpske demokratije u još neotovorenoj Srpskoj kući u Podgorici, treba da ostane kao usamljen slučaj.

"Ideja otvaranje Srpske kuće nije da to bude mjesto političkog djelovanja. Interes Srbije nije da to bude nečija busija iz koje će dolaziti tonovi koji će kvariti odnose dvije zemlje u kojima žive pripadnici srpskog naroda", zaključio je Goati.

Poslanik DPS Miodrag Vuković kaže da ponašanje Nove treba ozbiljno da zabrine i Srbiju i Crnu Goru.

“Dobro je što se to desilo i to treba da bude upozorenje, ne samo Crnoj Gori kao domaćinu Srpske kuće već i Srbiji. Država Srbija, siguran sam, nije imala namjeru da ulažući tako velika sredstva za ideju koja svakom demokratskom društvu ne treba da smeta, dozvoli da šapu na tu ideju odmah pokušava da stavi jedna kompromitovana politička struktura, promašena politička grupacija koja forsira “krivu drinu” već godinama i decenijama pojavljujući se u različitim političkim pakovanjima” rekao je Vuković za DN.

Podsječamo, u Srpskoj kući je prije dva dana održan prvi skup, odnosno sjednica Glavnog odbora Nove srpske demokratije na kojoj su donešene odluke o imenovanjima i političkim aktivnostima.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније