Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 09. 2017. 16:32 >> 16:02

OPTUŽUJU DPS

DNP Pljevlja: Lažna obećanja iz 2014.

Dok namučena Pljevlja čekaju još jednu jesen i zimu, trenutak je da se prisjetimo i citiramo obećanja iz 2014. godine odlazećeg predsjednika Opštine Mirka Đačića, koji je predstavljen kao „čovjek neiscrpne energije i vizije“, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik OO DNP Pljevlja, Vladislav Bojović, naveo je da je obećana „pravna i materijalna sigurnost svim građanima Pljevalja i jednake šanse za sve“.

"A nastavljena je brutalna diskriminacija pripadnika većinskog srpskog naroda u Pljevljima, posebno opoziciono nastrojenih, uz sramna i tragikomična postavljenja nesposobnih kadrova, a među njima i osuđenih lica", kazao je Bojović.

Saopštio je da je obećana i „podrška velikim razvojnim projektima“.

"Nema Drugog bloka Termoelektrane, nema toplane, nema cementare, stanje u „Vektri Jakić“ da nije tragično, bilo bi smiješno. Umjesto novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, sve je manje zaposlenih čak i u Rudniku uglja i Termoelektrani, uz smanjenje plata onih koji su ostali da rade", istakao je Bojović.

On je kazao da, iako je obećano stvaranje uslova za veću zaposlenost, u Pljevljima je nikad veća nezaposlenost, nikad veća obespravljenost, uz redovno zakidanje, maltretiranje i šikaniranje zaposlenih, nikad veći odliv stanovništva i rekordno nizak natalitet!

"Obećana je: „realizacija svih mjera iz oblasti zaštite životne sredine“. Nije uvedena eko naknada, od toplane nema ništa, kao ni od smanjenja cijene struje za pljevaljska domaćinstva, već samo diskriminacije i prosipanja magle u vidu peleta i briketa", naveo je predsjednik OO DNP Pljevlja.

Saopštio je prođoše još četiri godine, a nije završena rekonstrukcija Doma kulture.

"A u čijim džepovima je završio veliki dio novca navodno uložen u Dom kulture?", upitao je Bojović.

Podsjetio je i na obećanje da će se pojačati ulaganja u komunalno i infrastukturno opremanje.

"Pojačano je samo problematično rasipanje novca, bez rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode na Pliješi, sa razorenim seoskim putevima, čak i na prilaznim putevima manastirima Dovolja i Sv. Arhangel Mihailo", kazao je Bojović.

Naveo je i da je obećano donošenje kvalitetnih urbanističkih planova i projekata.

"Svjedoci smo da se i rekonstrukcija glavne gradske ulice radi bez projekta. Ako još dodamo da nije urađen gradski bazen, niti skijalište, dok je Akademski centar zatvoren, zaokružuje se slika o tome koliko je odlazeća lokalna vlast u Pljevljima ispunila data obećanja", piše u saopštenju.

Bojvić je poručio da, uprkos neispunjenim obećanjma, marketing funkcioniše.

"Lokalna vlast se nije udostojila da konačno obezbijedi udžbenike sve malobrojnijim pljevaljskim osnovcima i pomogne njihovim roditeljima, ali se odlazeći predsjednik opštine na početku školske godine slikao sa tri odjeljenja prvaka, naravno ispraćen kamerama Televizije Pljevlja, čiji radnici ne primaju plate mjesecima. Mirko Đačić se 2014. zavjetovao da će „sve svoje sposobnosti, stečena znanja, vještine i iskustva, staviti u službu razvoja i napretka opštine“. Dubina našeg propadanja mjeri se upravo činjenicom što je on sve svoje sposobnosti stavio na raspolaganje. Kamo sreće da nije!", naglasio je predsjednik OO DNP Pljevlja.

Bojović je dodao da će DF, kao najjači opozicioni subjekt u Pljevljima, bez sumnje dati odlučujući doprinos pobjedi opozicije u Pljevljima i biće zasigurno stožer nove lokalne vlasti u tom gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније